Stall Green Mage

Home horses about us breeding Forum

  30.01.2023  
Hevonen myytiin uuteen kotiin

Burmese G.

EV-II, KTK-II

Englanninpuoliverinen, ori
170cm, Ruunivoikko frame overo
s. 28.12.2021, 10v
Estepainotteinen, 160cm
o. Dochas Misang, VRL-14810
k. Green Mage, Englanti

VH22-202-0003

PKK4549

Estevarsojen laatuarvostelu 3/2022
8 + 8 + 4 + 1 + 2 + 9 = 32p, EV-II

115. kantakirjaustilaisuus 3/2022
18.5 + 17 + 18.5 = 75%, KTK-II

Burmesella on takanaan vahva estesuku, ja sieltä löytyy monta erinomaisen tyylin omaavaa estehevosta. Ori osoitti heti varsana merkkejä siitä, että kykeni suorittamaan vanhempiaan korkeammalla tasolla ja tämän kanssa lähdettiin tavoittelemaan World Cup luokka tasoa, kuten samoihin aikoihin syntyneen Pacorron kanssa. Ori pojat reenasivat nuoruutensa parivaljakon lailla. Talli seurasi mielenkiinnolla, missä vaiheessa kävisi ilmi oliko paremmaksi povattu Pacorro todella se ratojen kingi, mutta Burmese yllätti ja pisti tarhakaverilleen jauhot suuhun.

Ori on mukava tallissa ja kisamatkoilla. Siitä on muodostunut koko hermostuneemman hevoskatraan tukipilari, jonka liikkuja muut seuraavat. Jos Burmese on luottavainen, ovat muutkin hyvin todennäköisesti. Jos ori taasen osoittaa merkkejä pelosta, ollaan nopeasti lirissä kaikkien kanssa.
Burmesen vahvuus on ehdottomasti sen tyyneys ja harkintakyky, sillä se voittaa monet nopeammat ja menevämmätkin hevoset. Ori välttyy lähes 100% virheiltä. Hitaus on kuitenkin sen heikkous. Vaikkei ori yleisesti hidas olekkaan, ei sen spurttailu vaihe vain tunnu menevän silmään tosi paikan tullen. Aikaluokat eivät siis ole Burmesen vahvuus vaan se päätyy loistamaan teknisesti haastavilla radoilla. Tämä haukansilmäinen hevonen napsii askelmerkit itselleen helposti kuin heinänteko, eikä kompastele askeleissaan. Ponnistusvoima on hurja ja pystyy lähestymään - juurikin hitaasti ja loikkaamaan lähes paikaltaan.
Turvallisen ja jyrämäisen tuntoinen hevonen ratsastaa, josta joko ratsastaja pitää tai ei pidä, omasta tyylistä riippuen. Burmese ei nimittäin reagoi satulassa ohjia viskoviin, häitäisesti ja agressiivisesti annettuihin apuin hyvin, sillä se on itse olemukseltaan tyyni kuin taivaalla lipuvat pilvet. Kun taasen osa kilpahevosistamme ammentaa omaa innostustaan ratsastajan fiilistelyistä ja pari päätyy ruokkimaan toinen toistensa liekkejä. Ja miksi jyrämäinen? Kun laukka on lähtenyt kerran rullaamaan, tarvii Burmese jarrutusmatkaa tukkirekan verran.

i. Centurion
KTK-II
fwb, rnvkk frov, 168 cm
ii. Cornicen
FN VIP MVA KTK-II
si, vrn frov, 166 cm
iii. Caligo xx
iie. Tamborita
ie. Rosengårds Trinket
KTK-II, FN
fwb, vkk, 167 cm
iei. Tremblay
iee. Rosengårds Garnet
e. Bobcat
FN, KTK-III, ERJ-II
kwpn, mkm, 164 cm
ei. Stardom Calls
FN, KTK-II, ERJ-II
westf, mkm, 166 cm
eii. Staragony
eie. Rowena Calls
ee. Groot Bouquet
PP-MVA, PKK-V
kwpn, rtkm, 168 cm
eei. Luft up!
eee. Ruiker
   o. Berry Banoffee G., s. 01.11.2022 (Lulu Liberate G.)

Tämä hevonen kilpailee porrastetuissa.
Sen ominaisuuspisteitä voi tutkia vrl profiilista.Jaoksettomat 8kpl
19.03.22 Stal Gebroek, SWC2*, 130cm, 2/11 (0–0vp)
02.04.22 Aihojoki, Spring Festival, 130cm, 1/37 (0vp)
09.04.22 Stal Gebroek, SWC2*, 130cm, 3/12 (0–0vp)
05.05.22 Stall Falkencreutz, Hannaby Hanami Week, 140cm, 2/52 (0–0vp)

20.05.22 Seppele, Seppele Cup, 130cm, 5/30 (0-0vp)
28.06.22 Kultasaaren kartano, Kultasaari Cup, 140cm, 4/23 (0vp)
04.09.22 Kultasaaren kartano, Kultasaari Cup, 140cm, 5/30 (4vp)
25.09.22 Harmony Sporthorses, World Cup, 140cm, 3/26 (4vp)

Estevalmennus 9/2022
© Jesse

Pitkälle edennyt ruska sai iltapäivän sään tuntumaan jo lähes kylmältä. Aurinko paistoi silti - matalalla ja lämmittämättä, mutta ainakin oli valoisaa. Se oli tarpeeksi hyvä syy Joonakselle pitäytyä vielä ulkokentällä, vaikka mies joutuikin vetämään pipoa syvemmälle päähänsä ja kietaisemaan kätensä toppaliivinsä ympärille. Hän katseli miten Dochas ravasi kevennellen maitokahvin värisen orinsa selässä uudelleen lävistäjälle.
"Ja ulko-ohja joustaa kanssa", Joonas huomautti. "Ei tyhjäksi asti, mutta on elävä."
Linjalle oli asetettu neljä puomia raviaskelille mitattuna, kun Burmese ja Dochas vasta lämmittelivät. Kentälle oli kyhätty muutama muukin tehtävä, joita ratsukko pääsisi suorittamaan.
"Ota vaan laukkaa kevyessä istunnassa sitten, kenttää ympäri." Uusi ohjeistus, ja Dochas teki työtä käskettyä. Ori siirtyi kuuliaisesti laukkaan, mutta ei juuri riemastunut sille tarjotusta vapaudesta vähän kaasutella. Sen sijaan se eteni keinuhevosmaista laukkaansa, matkaa voittaen kyllä mutta jostain syystä sen liike muistutti Joonasta tervassa liikkumisesta.
Siispä päivän tehtävä olikin osunut juuri oikeaan. Joonas ohjeisti Dochasia lähtemään tekemään isoja voltteja molempiin päätyihin joissa oli 90cm ristikot, jatkamaan lävistäjälle jossa oli metrin sarja neljällä askeleella, ja lopulta jatkamaan toiselle pitkälle sivulle 120cm pystylle kavaletilla.
"Ja pientä laukkaa volteilla. Laita se odottamaan, niin että eteen ratsastus on palkinto."
Vähitellen ori alkoi muuttua liikkeissään letkeämmäksi ja aavistuksen räjähtävämmäksi, mutta todellakin vasta tovin työstämisen jälkeen. Aivopähkinämäinen tehtävä tiukkoine kurveineen tuntui olevan Burmesen mieleen, ja Dochas sai joka kierroksen aikana hiottua lisää jalkansa kontaktia ja siihen tulevaa reaktiota aktiivisemmaksi. Lopulta ratsukko suorittikin tehtävää 140cm korkeudella, joka alkoi laittamaan Burmesea jo vähän koetukselle.
"Ja edelleen käsi myötää, annat sille sen tilan edetä. Just noin! Hyvä, se oli hyvä."
Joonas nyökkäsi hyväksyvästi, kun Dochas oli saattanut Burmesen viimeisen kerran pystyn ylitse niin, että ori oli jopa koukistanut kintereitään normaaliin verraten hitusen enemmän.
"Näytti jo ilmavammalta", Joonas hymähti kävellessään ratsukon luo. "Vaikka eipä sillä niin väliä, kun se on muuten niin tarkka jaloissaan. Vielä kun saataisiin lisää vauhtia esteen jälkeen, niin sehän voittaa aikaa tuollaisella hyppytavalla."
Dochas nyökytti ja taputti orin kevyesti hionnutta kaulaa.
"Hyvä, vielä vähän kevyttä ravia eteenalas, niin saadaan loppuun kunnolla irtonaisuutta."

Estevalmennus 1/2022
© Marjahilla

Burmese askelsi reippaasti pitkin uraa. Orin selässä keikkuva Dochas näytti tunnetun rennolta ja hymyileväiseltä. Tämä keräsi sitten pyynnöstäni ohjat ja ryhdistäytyi. Olin hieman yllättynyt varusteiden värivalinnasta, mutta ehdottomasti positiivisessa mielessä. Pinkkiin sävyttynyt dunalinomme näytti hellyyttävältä nyt ravatessaan kootusti loivilla ympyröillä. Niin Dochaksen tapaista. Pistin merkille myös tämän oman villapusakan, jossa oli huomattavissa Burmesen kanssa mätsääviä sävyjä. Oli kuitenkin aika hypätä lyhyttä, noin 100cm tasoista rataa. Burmese meni tapansa mukaisesti ensimmäiset kerrat hieman uinuen, mutta kun se heräsi - oi miten ihana parivaljakon tekemistä oli katsella. Dochas oli rauhallinen, mutta pyrki parhaansa mukaan saamaan oriin terävyyttä. Burmese ei kolauttanut kaviotaan puomiin kertaakaan koko 45 minuuttia kestäneen valmennukseni aikana, vaikka välillä katsoin että ori juuri ja juuri nosti kaviot riman paremmalle puolelle. Mutta Dochaksen mukaan tämä oli tuttua, Burmese teki vain pyydetyn. Ja pirun hyvin tekikin.

Maastakäsittelyä 12/2021
© Marjahilla

Tänään oli maastakäsittelyn vuoro. Burmese tykkäsi olla ulkona enemmän kuin maneesissa, vaikka täällä jo melko vilpoisaa olikin. Ryhdyimme kuitenkin heti hommiin ja saimme loppuajasta orille hyvät pöhinät päälle ja hikikarpalot kirpoamaan. Vaikka aluksi näytti siltä, että tätä ei saa hengästymään ei sitten millään. On se rautainen koni jestas. Ori suoritti hyvin ja sai harjoittelumme päätteeksi palkkioksi piparminttuja, joita se kovin rakastaa. Talliin tullessamme ori hörähti iloisen tervehdyksen kaikille ja nuokkui käytävällä melassit juotuaan. Minun oli pakko pestä Burmese, et saatiin kaikki hiki veks. Lopulta poika pääsi päiväunille pinkkiin loimeensa verhoutuneena. Tälläisiä harjoituspäiviä saisi pitää vielä enemmän, koin meidän yhteyden paranevan niiden myötä huomattavasti nopeammin.

Varusteet

© STALL GREEN MAGE. VIRTUAALITALLI. VIRTUAALIHEVONEN. 2022.