Unihiippari

NimiUnihiippari "Uni" Rotu, sukupuoliSuomenhevonen, ori
Syntymäaika14.06.19, M Layouts / raitatossu.net/mayflower Rekisterinumero PKK3539
VäritysVoikko Säkäkorkeus157cm
KoulutustasoHelppo A, 110cm PainotuslajiKoulu ja esteratsastus
KasvattajaNatalia (VRL-05175) OmistajaAnsamaa (VRL-14810)

Unin on hankkinut Ansamaahan Kaapo Maalismaa, joka pitää siitä toistaiseksi yksin huolta, kunnes sopiva hoitaja-apuri löytyy. Uni on tappiinsa koulutettu ja kilparadoille viritetty suokki, jonka vertaista saa hakemalla hakea. Usein kuullaankin ihmisten taivastelua siitä, miten ollaan totuttu niin eri luontoisiin ja ehkä jopa hieman laiskasti liikkuviin suokkeihin. Unilla on omasta takaa iso moottori ja virtaa, on kuitenkin kuuliainen eikä mikään käsistä lähtevä, jos ratsastajalla on vähääkään kokemusta kuumemmista hevosista.
Unia on reenattu esteille ja vielä maastoesteille tarkemmin, koulukiemuroissa sillä katkeaa lyhyt pinna ja hermot, ja olisi julmaa yrittää kaista villiä ikinuorta. Uni on siitä hyvä, että se on menevä ja voitontahtoinen hevonen, joka on samalla todella turvallinen, varma ja melko ennalta-arvattava monissa uusissa tilanteissa ja yllättävissä tapahtumissa.
Pääosin luonteeltaan melko kilpahevosmainen ja ehkä hiukan kylmähkö, ei siis kiinny moneenkaan ihmiseen helposti tai nopeasti. Uni ei myöskään ole hirveästi herkkujen perään, eikä sitä nähdäkään koskaan tunkemassa turpaansa kenenkään taskuihin. Hoidettaessa voi varoituksen eleenä nostella takavasentaan, mutta eipä tuo mokoma ole koskaan sitä uskaltanut heilauttaa, jos hoitaja on tomera ja varma otteissaan. On kuitenkin muutamaa epävarmaa käsittelijää tarrannut hampain edellisessä kotopuolessa.
Tulee toimeen muutamien Ansamaan hevosten kanssa, joiden kanssa se pyritään aina tarhaamaan. Tallissa hiljainen ja voimiaan säästelevä hevonen, joka ei onneksi paukuttele tai hästää sen kummemmin. Karsinasta saattaa puskea ulos, ellei hoitaja ole valppaana.

Sukutaulu

   Pukatti Uuvartti
Musta, 154cm
    VH17-018-0543
    Kulomusta, 142cm, KTK-II, SLA-I, ERJ-I
Pinka
Rautias, 140cm
   Kuunlilja Susihukka
Ruunikko, 154cm
    VH18-018-1829
    Ruunivoikko, 151cm, KEV I, KV II, EV I
Helmililja
Voikko, 153cm

Jälkeläiset

Varsat
00.00.0000 Varsan nimi Sukupuoli Emän nimi

Kilpailutulokset

PKK —
29.02.2020 Kuuran talli Suomenhevosorit LKV HY — tuom. Elisa, "EM: Söpöys"


ERJ — 0KPL
00.00.0000 Paikka Luokka Tulos

 
Ulkoasu © M Layouts         Muokkaus © Marjahilla         Tämä on virtuaalitalli