Alku         ∴         Juoni         ∴         Liity         ∴         Tila         ∴         Ratsut         ∴         Foorumi

Buurii "Boo, Buuriska"

© Marjahilla (linet, linet, tausta)

Tarhaus & Ruokinta

Buuriin tarhauksesta ja ruokinnasta huolehtivat Dochas sekä Majina, eivätkä muut saa käsitellä oria. Buurii on tarhattava aina samojen hevosten kanssa! Olkaa tarkkana hevosia hakiessanne, ettei pääse karkaamaan.

Mustangiohjelma

Buurii on osa Orange Wood Ranchin mustangiohjelmaa.

Voit lukea lisää täällä.


    Rate My Pony
    Lue päiväkirjaa
    Tarjolla jalostukseen

Nimi Buurii "Boo, Buuriska"
Rotu Kanadalainen mustangi
Sukupuoli, säkä Ori, 144cm
Syntymäaika, ikä Ei tiedossa, 8v
Väri Punarautias
Rekisterinumero VH19-055-0004  —  #PKK3250
Omistaja Ansamaa, VRL-14810
Tuoja Orange Wood Ranch
Hoitaja Dochas & Majina Ansamaa
Painotus Lännenratsastus
Koulutustaso Peruskäskyt ja Lännenratsastus

Millainen meidän pikku Buuriska on?

Kun ori saapui Ansamaan talleille, se herätti tallilaisissa pientä kauhua. Vaikka Buurii ei olekaan kovin korkea, sillä on paljon lihasta, muutenkin se näyttää uhkaavan voimakkaalta ja kovan tahdonvoiman omaavalta. Tullessaan orin harja oli katkeillut ja sitä kasvoi vähän siellä sun täällä, myöskään karva ei ollut parhaassa jamassa ja se oli lähtenyt osittain kaulalta ja lautasilta pois. Liekkö tapellut tai rämpinyt hankalassa maastossa. Mutta ymmärrettäväähän tuo, Buuriihan oli ihan ihka aito mustangi ja sai näyttääkin siltä. Täällä kaupungissa se olisi kuitenkin laitettava kuntoon, ettei kohta pihaan pyyhältäisi poliisi, kyselemässä hevosten hyvinvoinnista. Ensimmäiseksi ori pääsi laitumelle, saaden näin jaloitella pitkän ajomatkan jäljiltä. Osa porukasta vahti Buuriita sillä välin, kun osa laitteli sen karsinaa tiptop kuntoon ja valmiiksi orin saapumiseen sisälle. Ori nakkeli laitumella niskojaan ja spurttaili. Kohta aidalla ihasteli useampiakin kasvoja. Kehuja ja ihmettelyä sateli pitkään puolin jos toisinkin, kunnes orista ja sen riehumisista tuli tuttu näky kaikille.

Kelataan kuukausi eteenpäin. Ei olisi kukaan uskonut vielä tässä vaiheessa, että orin käsittely olisi näinkin "helppoa". Pääosin orin hoitaminen ja paikasta toiseen kuljettaminen kuuluu Dochasille, mutta joskus myös Majina on joutunut uskaltautumaan tähän pestiin. Tullessaan Buuriita sai melkeinpä ohjailla porukalla tarhasta talliin, mutta nyt sen voi jo taluttaa yksinkin, tai no.. Dochas Ansamaa voi. Ori on selvästi tukeutunut mieheen ja he harjoittelevat ratsun oppeja päivittäin, pienin annoksin. Buurii antaa laittaa selkäänsä jo loimenkin ja osaa olla sen lämmöstä kohtuullisen tyytyväinen. Dochas on myös istunut sen selässä kerran, mutta ei pyytänyt Buuriita vielä tekemään mitään. Kaikki ovat tulleet siihen tulokseen, että ori oppii todella todella nopeasti ja on kuitenkin loppujen lopuksi ystävällinen ja ihan kiva hevonen. On kuitenkin keskusteltu myös siitä, ettei ori välttämättä sovellu kovin monen ihmisen ratsuksi ja sen olisi hyvä pysyä samalla tallilla, omistajalla ja hoitajilla koko ikänsä.

Kaksi kuukautta takana villin mustangimme kanssa. Buurilla voi jo "ratsastaa" vähän, eihän se paljoa vielä osaa, mutta se on oppinut kulkemaan ohjien ja pohkeiden ohjaamaan suuntaan. Orilla käytetään kuolaimettomia suitsia ja satulana todella kevytrakenteinen ja hyvin pehmustettu lännenmalli. Ori kävelee todella reippaasti ja menee haluttuun suuntaan välittömästi, eikä jää miettimään. Buurii on ihastuttanut tallilaisia myös sille varta vasten järjestetyissä leikkimielisissä tynnyrinkiertokisoissa, joissa se tietenkin voitti ja sai yleisöltä rapsutuksia ja herkkuja. Kisoihin kutsuttiin tietysti vain tallinväki ja heidän tuttunsa, mutta Buurii tuntui ylpeilevän heille hienolla suorituksellaan, kuin mikäkin kuningas. Ehkä tästä villistä orista kehkeytyykin ennennäkemätön kilparatsu länteen! Ego sillä ainakin on iso. Emme ole täysin varmoja, pilkahtiko sen silmäkulmassa myös voitontahto ja kilpahenki, sen kiertäessä viimeistä tynnyriä. Buurii on älyttömän ketterä ja nopea, sen voimat ja mieli on vain osattava valjastaa oikein ja oikeisiin asioihin.

Sukutaulu

Sisarukset  —  Cini ori sekä Imu Kura tamma.

i. Xanda
ii. Tuntematon iii. Tuntematon
iie. Tuntematon
ie. Tuntematon iei. Tuntematon
iee. Tuntematon
e. Kura Kura
Liinakko, 141cm
ei. Flame eii. Tuntematon
eie. Tuntematon
ee. Coronella eei. Tuntematon
eee. Tuntematon

 

Kilpailut

Näyttely

30-09-19 Eelinniemi Hevosorit HY
       

WRJ
sijat 17  —  voitot 8

30-09-19 Orange Wood     (WRJ-Cup) Reining 1/23
30-09-19 Orange Wood     (WRJ-Cup) Freestyle Reining 3/21
30-09-19 Orange Wood     (WRJ-Cup) Versatile Horse 1/23
30-09-19 Orange Wood     (WRJ-Cup) Western Riding 4/23
01-11-19 Mörkövaara Reining 1/13
01-11-19 Mörkövaara Western Hor.man.ship 1/13
02-11-19 Mörkövaara Western Hor.man.ship 3/13
02-11-19 Mörkövaara Ranch Trail 1/13
03-11-19 Mörkövaara Western Riding 1/13
03-11-19 Mörkövaara Western Hor.man.ship 2/13
04-11-19 Mörkovaara Western Riding 3/13
04-11-19 Mörkövaara Western Hor.man.ship 3/13
04-11-19 Mörkövaara Western Trail 3/13
05-11-19 Mörkövaara Western Pleasure 2/13
06-11-19 Mörkövaara Ranch Trail 3/13
09-11-19 Mörkövaara Reining 1/13
09-11-19 Mörkövaara Western Riding 1/13
       


Talli aloitti toimintansa toukokuussa 2019
Ulkoasu  M Layouts      —     Tekstit  Marjahilla      —     Yläkuva  Jahkailija & väritys J.
Pidätkö tallistamme?  Peukuta meitä tallilistalla!