Waywick

FF, Fn, VIP MVA, KTK-II

PERUSTIEDOT HEVOSPASSI
Rotu, sukupuoli   Hannoverinhevonen, ori
Syntynyt, ikä   13-01-2015, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Säkäkorkeus, väritys   159cm, maksanrautias
Painotus, koulutustaso   Kouluratsastus, Grand Prix, 150cm
Rekisterinumero   VH15-011-0018 - PKK1397
Omistaja   Majiná Ansamaa (VRL-14810)
Kasvattaja   Miia (VRL-10864)
Sijainti   Ansamaa
KANTAKIRJA KESKIARVORAKENNEARVOSTELU
100. Kantakirjatilaisuus 01-07-2020
17 + 17.5 + 17.5 = 52 (69%), KTK-II
Helmikuun tilaisuus 2020
18 + 16.5 + 18 + 17, ka: 17.38p - Laatu Ori
JÄLKELÄISINFO
Salva ottaa vastaan 1-polvisia hannoverenhevos tammoja, ota yhteyttä keskustassa tai sähköpostilla.
t. Windrose HA, s. 08.02.2015 (e. Aronia Effect HA)
     

Salva kuuluu niihin hevosiin, joiden kanssa elämä on helppoa, mukavaa ja vaivatonta. Vaikka se on ori, käyttäytyy se moitteetta ihan kaikenlaisten hevosten seurassa eikä uhittele muille oreille edes tammojen lähellä. Mikään tossukka se ei ole, mutta ennemmin välttää konfliktin kuin keksii syitä tappelulle. Kaiken lisäksi puuhastelu sen kanssa on myös palkitsevaa, sillä kun orin luottamuksen on ansainnut, on se ehdottoman lojaali ja miellyttämisenhaluinen. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Salvan voisi vain jättää karsinaansa vapaaksi, se ei poistu edes avoimesta karsinasta mihinkään. Komea rautias nauttii kaikesta saamastaan huomiosta ja jaksaa tuntikausia näyttää lempeältä halinallelta ja puhallella lämmintä ilmaa hiuksiin, pehmeästi hörähdellen.
Salva on sellainen hevonen, josta jokainen heppatyttö on jossain kohtaa unelmoinut. Edes eläinlääkäri tai kengittäjä eivät ole Salvasta ikäviä vieraita, sitä ei tarvitse pesupaikalle kahdesti pyytää eikä varustaminen ole koskaan tuottanut mitään ongelmaa - taluttaessakin ori kulkee nätisti löysällä narulla vieressä.
Huippusuvusta tuleva Salva on perinyt uskomattomat, luonnostaan hyvin elastiset liikkeet, joilla pärjää koulukenttien huipullakin. Grand Prix -tasoinen Salva ei säästele itseään, vaan sitä rehellisempää ja työteliäämpää hevosta saa etsiä. Sillä on ehtymätön työmoraali ja se tuntuu olevan yhtä ratsastajan kuin ratsastajan kanssa. Salva paikkailee parhaansa mukaan myös ratsastajan puutteita, mutta ihan mahdottomiin sekään ei pysty. Salvasta on ylipäätään vaikea sanoa mitään pahaa.
Ori ei arastele vieraita paikkoja, ei tuntemattomia maastopolkuja eikä stressaavia kisapaikkoja. Se on paikassa kuin paikassa kotonaan, aina yhtä peloton ja tyyni. Sen kanssa voi maastoilla niin yksin kuin porukassakin, ja vaikka se tykkää laukata kilpaa, on se aina kuulolla ja valmis hidastamaan ratsastajan pyynnöstä. Traileriin ja hevoskuljetusautoonkin Salva menee vastustelematta ja kuten arvata saattaa, täydellinen ori matkustaa nätisti. © Hapero

SUKUTAULU
i. Westwick
VH14-011-0171
Rautias, 158cm, KRJ-II
ii. Nodelbromz
rautias, 162cm
iii. Chlodwig
iie. Falcon Dorothea
ie. Gemma
punarautias, 155cm
iei. Gerrit
iee. Amdt Erna
e. Catana GER
VH14-011-0169
Rautias, 164cm
ei. Captain
punarautias, 171cm
eii. Camanchi GER
eie. Rhubarb
ee. Caroline
tummanpunaruunikko, 161cm
eei. Asgard Remrock
eee. Cassie
Westwick - Nodelbromz - Chlodwig

ii. Nodelbromz on kovasti Illin näköinen ja luonteinen kouluratsu. Valitettavasti vain Prix St. Georges -tasolla menestyneesti kilpaillut ori on jo eläkkeellä ja keskittyykin nykyään jalostusorin hommiin. Jälkeläisiä 162 senttisellä rautiaalla on jo 12, joista 4 oreja. Periyttäjänä Nodelbromz on osoittautunut erinomaiseksi, sillä yhdistettynä myös herkempiluonteisiin tammoihin orin jälkeläiset perivät vahvasti isältään rauhallisempaa... luonnetta sekä kouluratsulle sopivaa vaivatonta liikettä ja hyvää ryhtiä.

ie. Gemma oli kaunis todella punasävyinen ruunikko hannoverinhevostamma. Vain 155 cm korkea tamma oli ratsuna hyvin miellyttävä ja monipuolinen ja se viettikin elämänsä hevosia harrastavan perheen yleisratsuna. Gemma menehtyi vain 14-vuotiaana kolmannen varsansa luomisesta aiheutuneisiin komplikaatioihin. Kaksi vanhempaa varsaa perivät emältään pienen kokonsa sekä herkkyyden ratsastaessa.

ei. Captain ei katseita kaihda, se huokuu itsevarmuutta ja tarmoa. Ori on kinastelematta tallipihan kingi. Punarautias Kapu on perusluonteeltaan ystävällinen ja kuulias etenkin ihmisille. Joskus hankaluuksia tuottavat toiset hevoset ja muiden lajien edustajat. Korkeutta herralta löytyy ihan mukavat 171cm ja tämä omaa myös hyvin pehmeät ja lennokkaat askellajit. Kapu on koulupainotteinen ja pärjännyt lajissa kiitettävän hyvin. Lähinnä ori on opettanut nuoria löytämään kouluratsastuksen saloja.

ee. Caroline on 161cm korkea ja väriltään hyvin kaunis tummanpunaruunikko. Tamma on painunut ihmisten mieleen hellyyttävänä yleishevosena, josta kuoriutui kuitenkin lopulta rautainen koulumuori. Tamma on varma, tukeva ja peloton, sen selkään saattoi istuttaa hyvin nuortakin väkeä. Carolinellä oli lyhyet mutta terävät liikkeet, eikä siltä taitoa puuttunut, vaan tamma taipui vanhemmallakin iällä kaunille pirueteille.PKK NÄYTTELYT
07-02-15 Rusetti Varsakuva Aksu LKV EO-sert BIS1
08-02-15 Ruolampi Varsakuva Anne LKV EO-sert BIS1
15-02-15 Seppele Varsakuva Anne EO-sert
17-09-17 Niiranvaara Rakennekuva Elisa EO-sert
15-10-17 Järnby Rakennekuva Anna EO-sert
14-02-20 Orange Wood Värinäyttely Äänestys Rusko KM: Mr Perfect [1]
15-02-20 De Civitate Deorum Puoliveriorit Elisa EO-sert
26-02-20 Encore Puoliveriorit Anne LKV EO-sert BIS3 KTK-sert
18-08-20 Sumulahti Täydennysluokka Aksu KTK-sert
[1] "Täydellisessä kunnossa, täydellisesti puunattuna ja täydellisesti tänään esiintyneenäkin! Eihän siinä muuta vaihtoehtoa enää jää kuin voittaa?"
VILLIT KILPAILUT
12-04-20 Ruunaankoski Ruunaan Malja 135cm 6/11, 0vp
Palkinnot

* Orin jaosten alaiset tulokset näkee tämän vrl profiilista.

Päiväkirja

14-07-19 Satula narahti pehmeästi, kun ponnistin Salvan selkään tuulisella tallipihalla. Hevonen seisoi ryhdikkäänä auringon leikkiessä sen pullottavilla lihaksilla, kun se katseli valppaana koivujen takaa häämöttävän pihaton suuntaan. Pilkullinen Tuohi-poni kiusasi pihattokaveriaan hampaat leikkisässä irveessä, mutta hamppuharjainen Juola tuntui vain menettävänsä hermonsa ruunaystävänsä leikkiin.
Ratsastuskenttä ammotti tyhjyyttään, ja hiekka näytti houkuttelevan viileältä. Öinen sade oli jättänyt sen juuri sopivan kosteaksi, tekemättä pohjasta kuitenkaan liian raskasta. Salvan kaviot askelsivat pehmeästi uralla, ja minä annoin sen ensin kävellä rauhassa vapain ohjin ja venytellä kaulaansa. Etsin istuinluuni takapuoleni alle ja venytin jalkani pitkäksi ja painavaksi jalustimia vasten. Oriin käynti tuntui elastiselta ja pyöreältä, ja minä näytin sen rauhallisesta tahdista täysin rinnoin. Vedin keuhkoni täyteen koivujen makeaa tuoksua, jotka reunustivat ratsastuskenttää valkoiseksi maalatun puuaidan toisella puolella. Tuntui täydelliseltä olla taas hevosen selässä... Lue päiväkirjaa

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja | Virtuaalitalli