Hauyni RR

KTK-II

PERUSTIEDOT HEVOSPASSI
Rotu, sukupuoli   Suomenpuoliverinen, ori
Syntynyt, ikä   09-11-12, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Säkäkorkeus, väritys   170cm, ruunikko läsipää
Painotus, koulutustaso   Esteratsastus, Grand Prix, 160cm
Rekisterinumero   VH00-000-0000 - PKK3521
Omistaja   Majiná Ansamaa (VRL-14810)
Kasvattaja   Oresama (VRL-02753)
Sijainti   Ansamaa
KANTAKIRJA
100. Kantakirjatilaisuus 01-07-2020
17,5 + 17,5 + 16 = 51 (68%), KTK-II
JÄLKELÄISINFO
Vattu ottaa vastaan +3 polvisia puoliveritammoja, ota yhteyttä keskustassa tai sähköpostilla.
t. Coal Drops, s. 16.06.2020 (e. Vapour Trails)
     

Hoidettaessa Vattu on utelias ja vähän vähemmän kuuliainen. Se ei litistele ihmisiä seiniin, mutta saattaa potkaista tai talloa varpaasi "vahingossa" tietysti. Ei tahallaan tapa ihmistä, mutta on toisinaan kovin varomaton. Kavioidenkin nostaminen voi olla toisinaan hankalaa, jos orin keskittyminen on lähimmissä tammoissa, mutta ehkä se pitää ymmärtää. Suuren ihmismäärän edessä oria on sen sijaan suorastaan mahdoton hoitaa, koska se keskittyy ainoastaan huomionosoitusten hankkimiseen. Mieluusti Vattu myös keikistelee taluttaessa - hypähdellen oudosti häntä soihtuna. Mieleen saattaa nousta, että ori on saanut jonkun sairaskohtauksen, ei huolta, se menee ohi kunhan yleisö häipyy.

Varusteiden kanssa Vattu on helppo - se ei tee mistään varusteesta sen suurempaa numeroa. Kunhan vain et laita varusteita sen päälle, niin ne saavat olla rauhassa. Eikä ori ketään ole tappanut vielä, jos ne on päälle pukenut, mutta suojavarustuksena pitää olla kypärä, hanskat sekä haarniska suojaamaan hampailta ja kavioilta. Eläinlääkärit ja kengittäjät ovat orin ystäviä. Ori pitää heistä ainakin niin kauan, kun ei ole oma vuoro. Vatun vuoron koittaessa kannattaa varautua erilaisin herkuin, anomuksin ja kirjallisin sopimuksin. Varaudu myös menemään polvillesi rukoilemaan suostumusta toimenpiteisiin. Joskus onnistaa, yleensä ei.
Ratsuna Vattu on erittäin reaktiivinen ja säpäkkä - sekä muuten vain ihan täyden kympin kus*pää. Se vaatii kuskiltaan kokemusta, taitoa sekä pehmeitä apuja liikkuakseen puhtaasti - tai ylipäätään liikkuakseen mihinkään. Orimaisia piirteitäkin ilmaantuu joskus eli aina, eikä ole välttämättä järkevintä viedä oria sinne, missä on toisia oreja ja tammoja samassa tilassa. Yksittäinen tamma tai ori ei ehkä ole ongelma, mutta jos kentällä on molempia, voi pienen oriparan pää mennä solmuun. Yleensä keskittyy ratsastajaansa kuitenkin moitteettomasti ja yrittää heittää tämän selästään mahdollisimman nopeasti. Kouluratsastuksessa näppärä, mutta erittäin herkästi hermostuva Vattu osaa halutessaan paljon. Se ei kuitenkaan siedä ratsastajaltaan virheitä ja lämpenee helposti tehtäviä tehdessä. Ei kestä voimakkaita pohjeapuja tai ohjista riehtomista, vaan toimii lähes ajatuksella sekä tietysti istunnalla. Hermostuu ja stressaantuu ratsastajista, jolla kädet vispaavat kuin kermavaahtoa tehdessä. Myöskin liiallinen pohkeella naputtelu aiheuttaa orissa inhon puistatuksia - jotka siis ratsastajan kannalta saattavat muistuttaa jättipukkeja. Tasaisilla avuilla ja istuntapainotteisella ratsastuksella Vatusta saa kuitenkin liikettä irti enemmän kuin tarpeeksi - pukkilaukan muodossa ainakin. Lisäksi ori taitaa jos jonkunmoisia liikkeitäkin - esimerkiksi liiskaa ratsastaja aitaan, tee tasajalkapomppuja, revi ohjat ratsastajalta ja ehdottomasti näyttävimpänä Vattu osaa nousta takajaloille! Mutta ei valitettavasti käskystä..

Esteillä nenänsä nyrpistelijä ja yksinkertaisesti idiootti - pahoittelut, korjataan muotoon: reaktiivinen ja hieman hölmö. Jos este on liian oudonnäköinen, ei sen yli voi hypätä. Jos ratsastaja unohtaa yhdenkin askeleen ratsastuksen, ei Vattu halua hypätä. Jos pusikossa on kissa, jos este on erilainen mitä viimeksi - jos, jos, jos ja jos. Vattu osaa hypätä niin halutessaan erinomaisesti ja vaikka miten korkeita. Mutta useimmiten se kadottaa kaiken miehisyytensä, muuttuu neidoksi pulassa ja tukeutuu ratsastajaansa kuin hukkuva oljenkorteen. Päättäväisyydellä, hyvillä suhteilla ja ohjien pitämisellä omissa käsissä pääsee pitkälle - niin Vattu kanssa hypätessä kuin bisneksissä. Oikeanlaisen ihmisen kanssa onnistuvat ne esteetkin ja ori on erittäin upea ratsu hienoine hyppytyyleineen - olettaen, että Vattu ei päätä tiputtaa ratsastajaansa esteen päälle kieltämällä tai pukittamalla ihan vain huvin vuoksi. Ei se sitä kovin usein tee, älä huoli!
Maastossa Vattu on duracellpupu, joka osaa käyttäytyä - erittäin huonosti. Ori rakastaa pitkiä laukkapätkiä - joilla voi viedä ratsastajaa niin kovaa kuin lähtee. Toisinaan innostuu hiukan pukittelemaan innostuessaan vauhdista, mutta tottelee yleensä hidastavia apuja - tehden äkkipysäyksen. Joskus harvoin Vattu saattaa rauhoittua maastossa kulkien vihikoiran tavoin nenä maassa. Silloin kannattaa ottaa hetkestä ilo irti ja varautua sitä seuraavaan pukkilaukkaan. Maastoesteillä ori sen sijaan on varsin taitava ja nopea. Se osaa kiertää esteen kuin esteen! © VRL-14703

SUKUTAULU
i. Daily lion RR
VH00-000-0000
musta, 168cm
ii. Daily Spider RR
YLA2, ERJ-I, KRJ-II
iii. I'm a Ruder YLA2, ERJ-I, KRJ-III
iie. Mafia Princess YLA2, ERJ-II, KRJ-II..
ie. Royal Tiger RR
YLA2, ERJ-I, KRJ-I
iei. Tiger Trouble YLA2, ERJ-III, KRJ-III..
iee. Silent Battle YLA2, ERJ-II, KRJ-II..
e. Ghoulia RR
VH00-000-0000
YLA2, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-I
ei. Hey-Ho Jack RR
YLA2, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-III
eii. Green Sparrow YLA2, ERJ-II, KRJ-III..
eie. Hey-Ho Pirates YLA1, ERJ-I, KRJ-II..
ee. Ghost RR
YLA2, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-I
eei. Too Many Ghosts YLA2, ERJ-II, KERJ-II..
eee. Ready Set Go It's Time To Rock ERJ-I..
Daily lion RR - Daily Spider RR - I´m a Ruder
PKK NÄYTTELYT
15-02-20 De Civitate Deorum Puoliveriorit Elisa LKV EO-sert, BIS2 KTK-sert, EM: Tekniikka
29-02-20 Kuuran talli Rakennekuva Elisa EO-sert, EM: Väri
05-03-20 Kurjenpesä Rakennekuva Lissu T EO-sert, EM: Tekniikka
06-04-20 De Civitate Deorum Puoliveriorit Pölhö EO-sert
12-04-20 De Civitate Deorum Puoliveriorit Lissu EO-sert
Sanalliset
VILLIT KILPAILUT
05-04-20 Hallava Tie Tähtiin 120cm 9/12, 4vp
19-04-20 Lehtovaara Tie Tähtiin 120cm 3/12, 0vp
03-05-20 Hopiavuori Tie Tähtiin 120cm 10/12, 4vp
17-05-20 Hallava Tie Tähtiin 120cm 7/12, 4vp
 
ERJ ALAISET
06-03-20 Elohilja 150cm 2/28
10-03-20 Elohilja 150cm 5/28
10-03-20 Elohilja 150cm 2/28
13-03-20 Elohilja 150cm 5/28
13-03-20 Elohilja 150cm 2/28
0kpl - 0 voitot - 0 cup

Päiväkirja

10-07-19 Lähiakoina olin puuhaillut Vatun kanssa kaikenlaista. En ollut vielä ratsastanut sillä, koska halusin tutustua hevoseen ensin maasta käsin. Ei minulla ollut mikään kiire selkään, kiireen kanssa ei koskaan tullut hyvää lopputulosta. Mielestäni hevosen maasta käsittely oli vähintään yhtä tärkeää kuin ratsastaminenkin, ellei jopa tärkeämpää. Olin käynyt Vatun kanssa kävelylenkeillä metsässä, juoksuttanut sitä kentällä ja irtohypyttänyt maneesissa. Olin jo saanut jonkin verran selkoa Vatun luonteesta, ainakin se oli melkoisen energinen ja säpäkkä tapaus. Hevonen oli vetänyt maneesissa useamman kierroksen pukkilaukkaa, mutta muutaman näyttävän kiellon jälkeen se oli loppujen lopuksi suostunut hyppäämään esteitäkin. Huomasin heti hevosen potentiaalin, vaikka välillä hypyt menivätkin vähän sinne päin ja orin motivaatio oli hukassa. Sitä sai kuitenkin yllättävän hyvin motivoitua... Lue päiväkirjaa

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja | Virtuaalitalli