Palaa hevoslistaukseen

Kinningur Ice

Fn

PERUSTIEDOT HEVOSPASSI
Rotu, sukupuoli   Islanninhevonen, ori
Syntynyt, ikä   19-02-12, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Säkäkorkeus, väritys   146cm, hopeanruunivoikonkirjava
Painotus, koulutustaso   yleis, heC, 70cm, 5 käynt
Rekisterinumero   VH00-000-0000 - PKK1426
Omistaja   Majiná Ansamaa (VRL-14810)
Kasvattaja   Kikka Suomusilta
Sijainti   Ansamaa
JÄLKELÄISINFO
Jaffa ottaa vastaan evm sukuisia islanninhevosia.
t. Kelda frá Lumos, s. 29.08.2015 (e. Dómino från Sameland)
t. Snjónum frá Lukka, s. 07.01.2020 (e. Sóla Dropi)
           

Komea ja korskea tukkajumala Jaffa ei jää huomioitta kisoissa, eikä syynä ole pelkästään orin massiivinen harja tai erikoinen väri: verryttelyssä innostuessaan se saattaa väläytellä muutamaan otteeseen possupassia ja muutenkin hyvin standardi islantilainen saa monet ahdaskatseiset tosikisaajat niiskaisemaan nenäänsä merkitsevästi. Mutta hei, hevonen se on issikkakin ja aivan samoin niistäkin löytyy eri lajien taitajia — ja katsotaanko kuinka moni "oikeilla hevosilla" kisaava saisi puhtaan radan aikaiseksi ilman nelitahtista laukkaa joka valuu tietenkin juuri ennen sarjaa possupassiksi...?

Vieläpä kun Jaffa ei ole se helpoin hevonen ratsastettavaksi, tai ainakin niille jotka eivät ole tottuneet pelaamaan ylimääräisten askellajien kanssa. Jaffa on eteenpäinpyrkivä ja viljakas sekä hyvin herkkä istunnalle. Jos ratsastaja hiemankin istuu vinossa tai matkustaa vain, heittää Jaffa todella nopeasti ravin/laukan pois ja siirtyy itselleen helpompiin askellajeihin eli tölttiin ja (possu)passiin. Myöskin liian kova tai epäsymmetrinen tuntuma, katkonainen tuki ulko-ohjalla ja heiluvat pohkeet saavat Jaffan tasapainon menemään ja askellaji vaihtuu oletusasetuksilleen. Ori on aiemmin kisannut Töltti T.1 sekä töltti T.2-luokissa ja sen extra-askellajeista varsinkin tölttiä on viilattu pilkuntarkasti, joten Jaffan pitäminen kolmessa askellajissa vaatii pitkää yhteistyötä sekä yhteenhitsautumista sen ja ratsastajan välillä. Istuinluunsa on hallittava 101%, mutta tuloksena onkin sitten räväkkä, rohkea ja lennokas ratsu. Jaffa menee yli mistä vain eikä se takuuvarmasti kieltäydy vaan rymistää vaikka sitten viikinkien sotaraivolla läpi: ori ei pelkää kolauttelevansa puomeja, joten välillä sitä saa muistuttaa varsin jämerästi että hyppyihin voisi pituuden ja vauhdikkuuden tilalle pistää hieman korkeutta.

Hoitaessa Jaffa on valpas seuraillessaan tallin ja pihan tapahtumia. Se saattaa pyörähdellä levottomasti ja huudella kimakoita tervehdyksiä muille hevosille, mutta pahatapainen ori ei ole vaikka varpaille saattaa vahingossa astuakin. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ilman ongelmia ja Jaffa antaa tehdä mitä tahansa välittämättä siitä pitääkö itse toimenpiteestä vaiko ei: kupeilta harjaaminen ja satulavyön kiristäminen saattavat saada hevosen huulet kiristymään sitruunaksi, mutta millään tavalla Jaffa ei tule protestoimaan, marttyyrimaisesti se kärsii kaiken hiljaa.
Jaffa on kaikin puolin ystävällinen ja kiltti hevonen vaikka ratsaessa kaasujalka onkin raskas. Se tulee toimeen kaikenlaisten ihmistyyppien kanssa, ja vaikka laitumella ori tuppaakin pomottelemaan muita niin mitenkään erakkoluonne se ei siltikään ole, kunhan vain muistuttaa kuka määrää kaapin paikan. Nuorten orien seuraan Jaffa onkin loistava patriarkaalinen hahmo estämään pissan nousemisen teinien päähän. © Pölhö

SUKUTAULU
i. Isojalan poika
Ei virtuaalimaailmassa
isl, rn, 158cm
ii. Pohjoisen Yeti
isl, rt, 142cm
iii. Tuntematon
iie. Tuntematon
ie. Raekuuro
isl, prt, 156cm
iei. Tuntematon
iee. Tuntematon
e. Pingviini
Ei virtuaalimaailmassa
isl, hrnvkrj, 144cm
ei. Jäämesikämmen
isl, vkkirj, 151cm
eii. Tuntematon
eie. Tuntematon
ee. Keinuva Kaisla
isl, tprn, 151cm
eei. Tuntematon
eee. Tuntematon
Isojalan poika - Pohjoisen Yeti
PKK NÄYTTELYT
06-07-15 Seitikki Muut orit Nica HY
08-02-15 Ruolampi Rakenne Elisa EO-Sert
15-02-15 Seppele Poniorit Elisa EO-Sert EM: Tekniikka
26-02-20 Encore Kylmäveriorit Anne HY
12-04-20 De Civitate Deorum Kylmäveriorit Lissu EO-Sert EM: Väri

Kilpailee porrastetuissa hevosen tulokset vrl profiilissa.
Tarinahevonen päiväkirja foorumilla.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja | Virtuaalitalli