Juoni

Ansamaan tarina alkaa vuoden 2019 keväältä, kun minä, Majina Ansamaa päätin että talli olisi valmis avattavaksi. Oli huojentavaa saada kaikki keskeneräinen viimein valmiiksi, nyt voisimme aloittaa normaalin arjen vuoden aherruksen jälkeen. Kaupunkilaiset kävivät kuitenkin edelleen ajelemassa hiljaa pihamme ohitse ja osa kävi jopa pihalla käveleskelemässä, ihan kuin emme olisi muka moista huomanneet. Ilmeisesti tallimme herätti yllättävän paljon keskustelua paikallisten keskuudessa, "Kuka nyt sille paikalle rakentaa?".
Vaikka tiesimme edellisen asukkaan suorastaan hirvittävästä eläinrääkkäyksestä ja rikollisesta toiminnasta, emme olisi uskoneet Dochasin kanssa, että meidät sen takia leimattaisiin. Eihän tämä maa läntti olisi niin saastunut kuitenkaan, eihän edellisten asukkaiden pahuus meihin tarttuisi? Niin kuitenkin kävi että saimme osaksemme paljon kummastelua ja haukkuja. Ja koska tämä valmiiksi huono maine ei ollut tarpeeksi, saimme tietää melko erikoisella tavalla kilpailevasta tallista. Kuukarin toisella laidalla sijaitsevan Purovuon tallin omistajalla on veli, Aleksis Wainio. Hänellä on näin jälkikäteen tutkittuna melkoisen kirjava rikosrekisteri, eikä moinen tempaus enää meitä yllätä.
Aleksis murtautui Ansamaahan yhdessä kahden kaverinsa kanssa 10. heinäkuuta, eli vain muutama kuukausi avajaisten jälkeen. Aikeina kolmikolla oli sabotoida uuden tallin mainetta ja varmistaa etteivät kyläläiset uskaltaisi majoittaa eläimiään tänne. He tekivät kuitenkin virheen varastettavan hevosen valinnassa, kun avasivat juuri meille tulleen kanadanmustangi Buuriin oven. Ori pisti äänekkäästi hanttiin ja Dochas ehti paikalle. Lopulta tilanne purkautui, eikä kenellekään sattunut sen pahemmin. Aleksis pääsee vapauteen vankilareissultaan vuoden 2020 kesällä.

Nyt oli siis Purovuokin tuttu mesta Ansamaalaisille ja se mitä he olivat valmiita tekemään säilyttääkseen kaupungin suosituimman tallin tittelin, sekä kaikki asiakkaansa. Purovuon omistaja Sebastian Malhonen yritti kuitenkin vakuutella Majinaa siitä, ettei hänellä ollut asian kanssa mitään tekemistä, häntä uskoo ken niin tahtoo. Mies halusi korvata tapahtuneen Majinalle keinolla millä hyvänsä ja päätyi valmentamaan Ansamaan maastoestejoukkueen kilpailuihin, jotka käytiin 20. syyskuuta. Ansamaan hävitessä kilpailut Purovuolle, alkoi kuitenkin levitä keskustelua siitä, olisiko Malhonen vuotanut Ansamaalaisten heikkouksista oman tallinsa joukkueelle. Tästä ei kuitenkaan ole saatu todistusaineistoa.

Kilpailujen jälkeen tilanne talleilla viimein pääsi rauhoittumaan ja tapahtumista taivasteltiin kuitenkin pitkään ja jokaisella tuntui olleen omat salaliittoteoriansa tästä kaikesta, varmaan on edelleen, mikäli tuohon aikaan oli kuvioissa mukana. Ehti kulua vain vaivainen kuukausi, kunnes tallilaisia koeteltiin sähkökatkoksen muodossa. Pihalle ilmestynyt musta kissa oli käynyt käpälöimässä generaattoria, joka sanoi itsensä lopulta irti. Tuo ilta oli kaikille raskas, mutta ennen kaikkea ikimuistoinen. Monen ystävyys joko alkoi tai vahvistui entisestään, tämän pimeääkin pimeämmän yön aikana ehti kuitenkin myös tapahtua kaikenlaista kyseenalaista ja suorastaan selittämätöntä. Sähkökatkoksen ilta tunnutaan muistettavan siitä, että se herätti kaikki kuulostelemaan talliympäristöä aivan ei korvin.

Tuon jälkeen Ansamaahan oli virrannut jo paljon uusia kasvoja ja pihamaalla alkoi päivisin käydä jo ihan kiitettävä vilinä. Majina halusi piristää porukkaa järjestämällä jonkin isomman juhlan, jonka ajankohdaksi valittiin tietysti Halloween. Iltapukujuhla alkoi illalla 26. lokakuuta, jolloin talleille saapui juhlijoita useasta tallipitäjästä. Ilta muistetaan kauniista puvuista, hyvästä ruoasta, karmivasta säästä, mutta ennen kaikkea Kaapon ja Alvarin nyrkkitappelusta. Miesten välillä oli jo jonkin aikaa ollut kasvavaa jännitettä, kun he molemmat tavoittelivat Saagaa. Juhlan aikaan nainen seurusteli kuitenkin vielä Alvarin kanssa. Alvarin ottaessa tappelussa suoranaisen ylivoiman, ehti Majina tulla paikalle. Kohtaus loppui kuin seinään, naisen tuijottaessa kaksikkoa liekit silmissä leimuten. Alvar lensi Majinan toimesta pihalle niskaperse otteella ja Saaga päätyi hoitamaan Kaapon saamia vammoja. Illan aikana päädyttiin selvittämään monenlaisia välejä, jota Majina surkutteli vielä pitkään häpeissään.

Koko tallijengi Ansamaassa otti yhden ison pitkän huokauksen ja vasta vuoden 2020 helmikuussa alkoi taas tapahtua, kun seurue päätti lähteä laskettelemaan ylös Lohikäärmevuorille. Siellä piti sijaita hyväkuntoinen ja siisti Laskettelukeskus Jyrkkä, joka osoittautuikin heti ensinäkemältä kauhutaloksi. Osan sängyssä oli joko verta tai rottia, toisilla oli kylmä ja toisilla kuuma, osa huoneista haisi sanoinkuvaamattoman pahalle, osalla oli muuten vain todella epämiellyttävä olo keskuksen hotellissa, jossa tallilaiset yöpyivät yhden hyvin pitkän yön. Aamulla seurue ryntäsi kohti kotia, saadessaan tietää jotain hyvin hämärää Jyrkän tilanteesta. Takaisin tallille päästyään he saivatkin lukea lehdestä, miten poliisi oli löytänyt keskukselta ruumiin. Tätä ei ollut uskoa kukaan todeksi, mutta samalla se ei tuntunut paikan nähtyään ollenkaan niin epätodennäköiseltä. Keskus ajettiin pian tuon jälkeen maan tasalle.

Keväällä 2020 tallilaiset ottivat joukkueen muodossa osaa Tie Tähtiin kilpailuihin, joiden harjoituksia tuntui häiritsevän jokin. Lopulta samainen musta kissa alkoi tehdä näkyviä vierailuja, eikä siitä ollut päästä eroon. Lopulta Majina soitti läheiselle löytöeläinkodille, jonka henkilökunta kävi hakemassa mirrin pois. Majina repii hiukset päästään jos se äkäinen katti ilmestyy kohta taas tallin pihalle.

Tuli jälleen kesä ja tallilaiset valmistautuivat tuttuun tapaan saaristoreissua varten, joka tällä kertaa tultaisiin muistamaan erikoisesta pojasta, joka ilmestyi juttelemaan muutamalle retkeilijälle rantakivikoilla. Joku saattoi myös ehkä tarttua uimaan uskaltaneita jalasta? Tämän kaiken sai tallijengi kuitenkin ravisteltua harteiltaan ja nautti lopulta retkestä kaikin siemauksin.
Aavesaaren retki oli lopulta kai ihan onnistunut, mutta Majina ehti hädin tuskin kotiutua, sillä tuttu mies päätti vierailla tämän kotona Dochasin ollessa muualla. Aleksis Wainio ajoi naisen nurkkaan, tämän omalla pihalla. Miehen aikeista oli hyvin vaikea saada selkoa, sillä tämä tuntui vain tulleen kyselemään kuulumisia. Se olisi muuten ehkä käynyt järkeen, mutta kello läheni keskiyötä, eikä tämä ollut ilmoittanut tulostaan. Aleksis oli sitonut Majinan koiran pihapuuhun, jonka jälkeen tämä tiedusteli, oliko nainen tutustunut tämän isoveljeen, Sebastian Malhoseen paremminkin? Tilanne äityi kun Luciferin suojeluvaisto napsahti päälle ja tämä juoksi itsensä irti puusta. Koira ajoi miehen autoonsa muutamassa sekunnissa ja tämä ajoi pois. Majinalle jäi tapahtuneesta sellainen olo, että Aleksis oli katkera menettäessään vuoden vankilassa lusimiseen ja joko A. halusi kostaa Majinalle tai B. Halusi kostaa veljelleen ettei tämä ollut auttanut häntä ja toivoi kaksikon välillä olevan jotain säpinää, joka olisi helppo sabotoida. Näin ei kuitenkaan ollut ja tilanne hiljeni tapahtuneen jälkeen täysin.

Musta kissa jatkoi vierailujaan vielä hetken, mutta lähti sitten lopulta kiusaamaan muualle. Kesä 2020 oli melkoinen kisakesä monien osalta, toiset antoivat hevosten viettää koko aika lähinnä laitumella, mikä ei sekään ollenkaan paha. Majina teki ison päätöksen elokuussa, kun päätyi ostamaan uuden kilpahevosen ja Tea muutti Orivedelle. Kaksikko oli kokenut jo pidemmän aikaa niin pieniä, kuin vähän isompiakin ongelmia ja nainen koki lopulta kaikkien osalta olevan parasta, jos tamma saisi elää rennommin. Samaan aikaan Ansamaahan saapui uusia kasvoja ja osa lähti, syksyä kohden talleilla alkoi taas tapahtua enemmän.

Nyt on meneillään vuosi 2020, sinä voit tulla mukaan ja vaikuttaa seuraaviin tapahtumiin. Mitä Ansamaalaiset tulevat kokemaan tänä vuonna? Tämän sivun tarina kirjoitetaan loppuun tämän vuoden aikana.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja | Virtuaalitalli