Hahmosi luonti

Ensialkuun sinulla tulisi olla hahmo. Panostettu henkilö on aina miellyttävämpi ja muut kirjoittajat saavat siitä enemmän irti. Hahmoihin, joista annetaan yksityiskohtaista tietoa, jonka avulla lukijan on helppo nähdä, millainen hahmo on henkilönä ja kuvitella tämä elävänä, halutaan tutustua enemmän ja heitä on huomattavasti helpompi lähestyä teksteissä. Ethän siis kiirehdi hahmon luonnissa, vaan käytä siihen aikaa ja ajatusta. Liikaa ei myöskään kannata kertoa, eihän kaiken paljastaminen olisi hauskaa. Mutta liian salamyhkäinen ja etäinen hahmo, josta muut eivät saa millään otetta, taasen jää usein sivummalle.
Mikäli hahmosi haluaa tuoda mukanaan oman hevosensa, muista että sen luonne nousee nyt isoon osaan, sillä talli pyörii täysin tarinoinnin ympärillä. Usein voi olla vaikeaa keksiä omalle hevoselleen luonteenpiirteitä, mutta olisi hyvä kertoa edes hiukan, miten se käyttäytyy talliympäristössä esimerkiksi muita hevosia ja ihmisiä kohtaan, jotta muut hahmot tietävät käsitellä sitä sen mukaisesti. Hevosen ja hahmonkin luonteet voivat ja niiden kuuluukin syventyä sekä rikastua vasta myöhemmin tarinoinnin edetessä.
Jos tulet sittenkin hoitamaan jotain tallin omaa hevosta, luethan sen luonteen läpi edes kerran ja otat sen huomioon kirjoittaessasi. Sinulla on kuitenkin kaikki valta lisätä hevoselle uusia luonteenpiirteitä ja muovata sen käyttäytymistä, jos esimerkiksi opetat sille jotain. Varsinkin nuoremmat hevoset muuttuvat iän myötä. Talli on avoin kaikenlaiselle toiminnalle, hevosiamme saa viedä ulkomaille kilpailemaan tai valmentautumaan, kunhan sen hyvinvoinnista huolehditaan hyvin. Kannustammekin kirjoittajia olemaan kekseliäitä ja matkustamaan hoitohevosensa kanssa, vaikka sitten ihan vaan suomessa.Millainen Ansamaa on?

Ansamaa on minulle tärkeä projekti, jota suunnittelin pitkään ennen julkaisua. Se kuitenkin edelleen muuttaa muotoaan, sillä keksin kokoajan uutta. Halusin luoda rennon, mutta hyvä puitteisen tallin, pieneen salamyhkäiseen kaupunkiin. Onnistuin mielestäni hyvin ja pidän kovasti siitä, millaiseksi Ansamaa on tallilaisten hellässä huomassa muotoutunut. Toivon että ympäristö inspiroi mahdollisimman monia liittymään ja ennen kaikkea kirjoittamaan. Pyrin pitämään tallia aktiivisena omalta osaltani, kirjoittelemalla aina hetkittäin tallipäiväkirjaa, jossa esiintyvät vähintäänkin kolme hahmoistani, tulinen tuuliviiri Majiná, rento ja hurmaava Dochas sekä väsynyt pölkkypää Kaapo.
Karsin kirjoittajia foorumilta noin 4-6kk välein, sen perusteella, ovatko he kirjoittaneet tarinaa tai kirjautuneet sisään. Pyrin kuitenkin laittamaan henkilölle postia, ennen kuin siirrän hänet lähteneisiin hahmoihin. Toivon ettet loisi hahmoa ja varaisi hoitohevosta, ellet voi käydä hoitamassa sitä - eli kirjoittamassa tarinaa sen päiväkirjaan - vähintään kerran kuukaudessa.
Ansamaan tarina alkoi heti alusta alkaen todella mielenkiintoisilla tapahtumien käänteillä ja vetäisi uudet tallilaiset heti pyörteisiinsä. Meistä on kehkeytynyt todella uskalias ja tiivis talliporukka, joka pitää huolen että talleilla tapahtuu silloin tällöin jotain älytöntä. Moni kokee myös, että Ansamaahan oli helppo tulla ja oma hahmo otettiin ihanasti vastaan. Siitä onkin tullut ääneen sanomaton sääntö, että uusia hahmoja jututetaan tai ne mainitaan omissa teksteissä mahdollisimman pian, jotta tämä kokisi olevansa osa porukkaa. Ethän siis epäröi liittyä, vaikka paljon onkin meneillään.
Ansamaa ei ole ratsastuskoulu, joten tuntitoimintaa ei ole. Sen sijaan meillä järjestetään tapahtumia, maastoreissuja, retkiä ja valmennuksia silloin tällöin, miksei tallilaisten pyynnöstä myös joskus niitä ratsastustuntejakin.
Muistathan, että Ansamaahan voi tulla myös hahmona, joka ei kuulu vakituiseen talliporukkaan, eli ei käy talleilla usein. Tämä voi olla esimerkiksi naapuri tai muu kaupunkilainen. Ainoa ehto on, että sen tarina punoutuu jotakin kautta yhteen Ansamaan kanssa.Hahmosi tuominen talleille

01 Rekisteröidy foorumille hahmosi etunimellä.
02 Lähetä hakemus tälle sivulle, alta löytyvien ohjeiden mukaisesti.
03 Luo hahmollesi oma esittely joko tallijengi tai spin-off alueelle, riippuen siitä onko hahmo tallilainen vai ulkopuolinen.
04 Mikäli tuot mukanasi oman hevosen, luo sille päiväkirja tänne.
05 Jos hahmosi on talleista ulkopuolinen, luo hänelle päiväkirja tänne.

Mitä hakemuksessa on oltava

01 Hahmosi kokonimi ja ikä.
02 Tuotko oman hevosesi (linkkaa sivut), haluatko hoitajaksi (kenelle?) vai työntekijäksi (millaista työtä?).
03 Muuttaako hahmosi talleille asumaan (kumpaan rakennukseen haluat: A vai B?).

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja | Virtuaalitalli