Lind's Liberty

VIP MVA, KTK-II

© Miia
© Marjahilla

Irlanninhunter, tamma
Syntynyt 08.02.21, M Layouts / raitatossu.net/mayflower vuotias
168cm korkea, väriltään ruunikonkimo
Kenttäratsastus painotteinen, tasolla CIC2

Hevosen omistaa Majiná Ansamaa VRL-14810
Kasvattanut Lindsay Estate, Hollanti

VH21-209-0005, PKK4040

Kilpailukäytössä
Ei jälkeläisiä

Mikäli satut joskus kuulemaan, kun Liviä verrataan kultaiseennoutajaan, niin sille on syynsä. Liv on olemukseltaan kuin seurakoira - mielettömän kiltti ja hyväntahtoinen, mutta käy silloin tällöin vähän hitaalla. Muiden hevosten säikähtäessä maneesin katolta tippuvaa lunta Livin päässä vasta yhdistellään piuhoja koneeseen. Liv on kuin Kumman kaa -sarjan Vesa. Se ei vaan tajuu.
Livin koulutus on vaatinut verta, hikeä ja kyyneliä. Joskus tuntuu suorastaan uskomattomalta, että tammasta on ylipäätään saatu Grand Prix -tason menijä. Liv on kuitenkin kiltti ja kuuliainen ratsu, jonka aivot tuntuvat kouluradalla toimivan ikään kuin autopilotilla. Uusia asioita kimon kanssa joutuu hinkkaamaan ehkä tavallista pidempään, mutta kun se kerran saa kiinni jutun juonesta, niin se suorittaa saman tehtävän jatkossakin varmalla otteella. Ratsastajaltaan Liv tarvitsee kuitenkin paljon tukea ja selkeitä apuja. Liika häseltäminen saa vain tamman menemään lukkoon ja vetämään liinat kokonaan kiinni.

Livillä on mukavan tasaiset ja suuret liikkeet, joissa on helppo istua. Tamma on myös yllättävän ketterä kokoonsa nähden ja se taipuu helposti tiukkoihinkin käännöksiin ja kiemuroihin. Siitä huolimatta esteet eivät kuitenkaan ole varsinaisesti olleet Livin juttu - liikaa yllättäviä ja nopeita tilanteita, eikä Livin estesilmäkään ole parhaimmasta päästä. Maastoiluun Liv on sen sijaan varsin toimiva peli. Kimo on varmajalkainen, eikä se säikähdä lähes koskaan mitään, vaikka maastokaveri hötkyilisikin.
Liviä on mukava hoitaa, sillä tamma osaa arvostaa rapsutteluita ja harjaushetkiä. Sitä saa puunata ja hinkata niin kauan kuin itsestä siltä tuntuu. Liv seisoo rauhassa, hötkyilemättä paikoillaan eikä tamma ole erityisen herkkähipiäinenkään. Liv on kaikkien kaveri, minkä ansiosta kengitys ja eläinlääkärin toimenpiteetkin sujuvat yleensä ongelmitta ilman rauhoitusta. Kimo on myös helppo matkustuskaveri rauhallisuutensa ansiosta, eikä se tee itsestään suurta numeroa kisapaikallakaan. © Hazel

i. Imperial Stout
VIR MVA CH, KTK-I
xx, trn, 150 cm
ii. Animal Instinct
xx, trn 169 cm
iii. Instantly Insane
iie. Diamond Mist
ie. Lovebird
xx, rtkm 162 cm
iei. Nightfire
iee. Love in the air
e. Teakettle Ghost
KTK-III, FN, VIP MVA
ish, sab trn, 164 cm
ei. Spectral
ish, rn, 167 cm
eii. Spectacular
eie. Nightly Shenanigans
ee. Rusty Kettles
ish, rn, 165 cm
eei. Rust Iron Metal
eee. Giant Tea Spoon

Kilpailukalenteri

* Porrastetuissa sijat täynnä

Kilpailuja yhteensä 11kpl, joista sijoja 3.
14.02.21 Storywoods Dressage Cup Intermediate I 4/11 67,00%
14.02.21 Auburn Estate Kalla Cup Intermediate I 24/24 65,90%
13.03.21 Tromsø Grand Arena Euro Sim Tour Vaativa A 17/25 62,85%
11.04.21 Ranhald Castle Euro Sim Tour Vaativa A 22/25 60,71%
17.04.21 Hartroof Areena Spring season open Intermediate I 3/10 71,70%
23.05.21 Valkisalon Ratsastuskeskus Spring Champions Vaativa B 3/7 69,64%
29.05.21 Auburn Estate Kalla Cup Intermediate I 17/20 65,48%
20.06.21 Seppele Seppele Cup Intermediate I 13/30 67,14%
17.07.21 Hamaran talli Hamara Summer Time Prix St Georges 11/15 58,00%
18.07.21 Valkisalon Ratsastuskeskus Summer Champions Vaativa A 3/12 69,64%
12.09.21 Valkisalon Ratsastuskeskus Autumn Champions Prix St Georges 7/8 58,57%
Painotus vaihtuu kenttään huonon koulusuorittamisen johdosta
00.00.00 Kisapaikka Tapahtuma Luokka 0/0 0vp
Ennätysprosentit 71,70% (4/2021)

Valmennukset

Kouluvalmennus 20.03.2021
Storywoods Dressage Center, Minni (Int I)

Ruunivoikko tamma näytti siltä että se ei päästänyt ratsastajaansa helpolla. Asteltuani maneesin hiekalle kiinnitin ratsastajan huomion itseeni ja kyselin tuolta hieman ratsusta. Ratsastaja esitteli itsensä Fransiksi ja ratsunsa Liviksi. Ratsukko oli suhteellisen tuore pari joten yhteistyössä oli vielä pieniä hakemisen paikkoja, sekä Fransin sanoista sai myös sellaisen käsityksen, joka tuki ajatustani siitä että Liv ei olisi kovinkaan helppo ratsu. Lopulta pyysin Fransia siirtämään Livin aktiivisempaan käyntiin ja siitä hiljalleen lähdettiin hakemaan pohkeenväistöä käynnissä. Vaikka Frans antoi ruunikonkimolle selkeitä apuja, melkein kuin tuo pyytäisi nuorta hevosta hakemaan ensimmäisiä ristiaskeleita. Tehtävää pilkottiin ratsukolle pieniin paloihin ja sitä kautta Liville saatiin selvemmäksi että mitä siltä haluttiin. Sitä mukaa kun tamma alkoi ottamaan parempia ristiaskeleita ja suorittamaan väistöjä paremmin, sai Frans hakea Livin raviin ja tehtävää jatkettiin myös ravissa.

Ravin jälkeen ratsukko sai palata takaisin käyntiin ja ohjeistin Fransia hakemaan hitaasti Liviä kokoamaan käyntiään. Ruunivoikko kuunteli ratsastajansa apuja hyvin väistötehtävän jäljiltä ja vaikka ajoittain Liv tuntui hieman kyselevän että mitä ratsastaja tuolta haluaisi, onnistui Frans silti kokoamaan tamman käyntiä. Frans sai antaa Livin liikkua hetken hieman vapaammin ja ohjeistinkin miestä kokeilemaan hieman siirtymisiä askellajin sisällä ennen kuin pyysin Fransia hakemaan siirtymisen kautta ravin. Livin ravi oli ilmavaa ja miehen oli helppo istua ruunivoikon askeleessa. Alkuun Frans sai hakea siirtymisiä askellajin sisällä, sekä ravi-käynti-ravi siirtymisiä, ennen kuin mies pääsi kokeilemaan ruunivoikon askeleen kokoamista myös ravissa. Koko valmennuksen aikana ratsukon yhteistyö parani ja Liv alkoi vastaamaan selkeämmin ja nopeammin Fransin apuihin. Loppupeleissä Frans sai vielä tehdä siirtymisiä siten että tuo sai lopuksi jätettyä ruunivoikon laukkaan ja kokeiltua myös laukassa kokoamista. Vaikka tammasta oli huomattavissa että se oli jo hieman väsynyt, se jaksoi silti hienosti vastata ratsastajansa apuihin ja Livin koottuaan laukkaansa pariin kertaan molempiin kierroksiin hyvin sai Frans aloittaa omatoimisesti loppuverryttelemään ruunivoikkoa tammaa. Ratsukon loppuverrytellessä annoin miehelle oman loppupalautteeni ja pari kotitehtävää ennen kuin oli aika kiittää.

Ostotarkastus, Saksa 05.01.2021
Kirjoitettu raportin pohjalta, Klinikka Nevet

Liv kävi ostotarkastuksessa Saksassa, ennen suomeen saapumistaan. Adalia Alder suoritti sille kaikki tarvittavat toimenpiteet ja tamma läpäisi kirkkaasti. Luottoa naiseen oli erityisesti fysiikan ja ontumisten saralta, sillä tämä oli erikoistunut niihin. Sydäntä ja keuhkoja kuunnellessa tamma hieman steppasi paikallaan, mikä vaikeutti lääkärin työntekoa, nainen vaikutti kuitenkin erittäin ammattitaitoiselta ja sanoi tyynesti hevosen olevan huippukunnossa. Hampaat päätettiin raspata ja Liv jouduttiin - ei kenenkään yllätykseksi - rauhoittamaan kevyesti, kaikki sujui kuitenkin helposti sen jälkeen.
Nuorehko tamma ei ollut tottunut ronskin lääkärin otteisiin ja osoitti ensin mieltään. Liviä ravautettaessa lääkäri näytti hieman hymyilevän, oliko tämä hienon hevosen merkki? Toivottavasti, sillä sen olisi määrä tulla näyttämään taitonsa suomeen.

© ulkoasu ja sisältö marjahilla, ellei toisin mainita. virtuaalitalli, toiminnassa vuodesta 2019.