Stall Green Mage

Lulu Liberate G.

EV-I, KTK-III

Englanninpuoliverinen, tamma
170cm, tummanruunikko
s. 10.11.2021, 3v (arvostellaan varsakuvasta)
Estepainotteinen, 150cm
o. Majiná Misang, VRL-14810
k. Stall Green Mage, Englanti
VH21-202-0052

PKK4519

12/2021 Estevarsojen Laatuarvostelu
6 + 9 + 5 + 5 + 2 + 9 = 36, EV-I

Lulu syntyi viileänä marraskuisena päivänä. Tämä otti tovin nousta huterille jaloilleen, mutta jo muutaman viikon päästä ei juoksentelusta ollut tulla loppua. Tyttö hyppi naapurin kissan kanssa kilpaa yli heinäpaalien, osoittaen merkkejä erinomaisesta esteratsun alusta. Vuoden ikäisenä se oli jo hyvin luottavainen ja varma. Kuitenkaan varsa oikkuja ei puuttunut, osa niistä taitaa jäädä.

Yleisesti Lulu tunnetaan oikukkaana hevosena, se on ryhdikäs ja tulinen puoliverinen, jolta ei vauhti tai energia lopu. Tallin henkilökunta on tamman kanssa välillä helisemässä, mutta tekemillään tuloksilla, saa tamma kaiken anteeksi. Radoilla se nimittäin syttyy kuin lyhty. Lulu on areenojen pukittelija ja pystyyn hyppijä, mutta silti se lopulta ryhdistäytyy ja tosipaikan tullen näyttää terävät kyntensä. Kaikkea ei voi saada, sillä mikäli tahtoo voimakkaan ja pyrkivän hevosen, on se sitä ratojen ulkopuolellakin.
Lulu ei liiemmin piittaa hoito hetkistä, mutta ei se pahakseenkaan laita. Seisoo maksimissaan kaksi varttia aloillaan, kunnes alkaa lukkiutuneita korvia aiheuttava hirnunta ja raivokas kuopiminen. Onneksi pesupaikan alla on kumimatto. Lulu tuntuu tietävän, milloin kyseessä on kisa puunaus ja silloin se pysyy rauhallisena vain puolet aiemmasta ajasta, tyttö tietää että kohta mennään! Lastaus ja muut toimenpiteet sujuvat normaalisti, jos työssä ollaan ripeitä ja tehokkaita. Älä jää jarruttelemaan Lulun rinnukselle taluttaessa, vaan mielummin pikakävele tämän kanssa talliin. Pääsemme kaikki helpommalla. Ei koskaan aggressiivinen ihmisiä kohtaan, luimi tai pure. Mutta hemmetti tamma on kärsimätön ja toisinaan vie vahva luontoisena tyystin mennessään.

i. Winslow RGE
EV-I, KTK-II, ERJ-I
kwpn, km, 161 cm
ii. Werneri's World
ERJ-I, YLA1, KWPN-I,
KTK-II
kwpn, km, 159 cm
iii. Lawrence
iie. Domina Diva
ie. Afire Love
ERJ-II, YLA2, KRJ-III
kwpn, rtkm, 160 cm
iei. White Knight
iee. Lunatic
e. Lind's Liberty
FN, VIP MVA, KTK-II
ihb, rnkm, 168 cm
ei. Imperial Stout
VIR MVA CH, KTK-I
xx, trn, 150 cm
eii. Animal Instinct
eie. Lovebird
ee. Teakettle Ghost
KTK-III, FN, VIP MVA
ihb, sab trn, 164 cm
eei. Spectral
eee. Rusty Kettles
   o. Berry Banoffee G., s. 01.11.2022 (Burmese G.)

Tämä hevonen kilpailee porrastetuissa.
Sen ominaisuuspisteitä voi tutkia vrl profiilista.Jaoksettomat 5kpl
19.03.22 Stal Gebroek, SWC2*, 120cm, 4/11 (0vp)
09.04.22 Stal Gebroek, SWC2*, 130cm, 1/12 (0–0vp)
10.04.22 Stal Gebroek, SWC2*, 130cm, 2/10 (4vp)
20.05.22 Seppele, Seppele Cup, 130cm, 7/30 (0-0vp)
04.09.22 Royal Gardens, Ratsastuskilpailut, 130cm, 3/13 (4vp)

Estevalmennus 11/2022
© Alva

Monimutkainen kavalettien sekä pienien esteiden muodostama rata avautui Green Magen maneesissa, kun Robin Hartz oli saapunut valmentamaan. Lulu Liberate G. laukkasi alkuverkkojaan ja nainen katseli valmennettavaansa mielenkiinnolla, sillä hän oli seurannut hevosen vanhempia ja erityisesti emänemän uraa jo aikaisemmin. Ensin nainen laittoi ratsukon työskentelemään pääty-ympyrän kavaleteille. Luluksi kutsuttu tamma olisi mielellään kiihdytellyt Majiná selässään, mutta esteet rajoittivat puoliverisen menohaluja siihen malliin, että nainen sai ratsastettua tammaa paremmin avuille. Muutaman ympyrän ja suunnanvaihdoksen jälkeen Lulun askel oli rauhoittunut korvat olivat kääntyneet kuuntelemaan ratsastajaansa.

Puolen tunnin kohdalla Robin ohjeisti radan, joka harjoitti parhaiten tiukkoja käännöksiä ja aivotyöskentelyä. Pääty-ympyrän kavaletit, lyhyt vesieste, okseri sekä useat pystyt muodostivat nuorelle hevoselle sopivaa aivojumppaa, eikä Lululle jäänyt aikaa ajatella ylimääräistä kiihdyttelyä. Majiná ratsasti tammaansa selkeästi tottuneena puoliverisen kommervenkkeihin.
"Istu hieman kevyemmin satulassa, mutta pidä kuitenkin Lulu hanskassa. Saat paremmin myödättyä ja mukauduttua, kun se välillä tekee hieman hassuja hyppyjä", nainen ohjeisti ja ratsastaja paransi nopeasti tekemistään. Kotiläksyksi ratsukko sai ohjeeksi harjoitella kavalettilinjoja, jolla Lulu saataisiin varmasti keskittymään tekemiseen eikä pelkästään vauhtiin.

Isompien uhittelua 12/2021
© Marjahilla

Vikkeläjalkaisen ja levotonsieluisen varsan kanssa arki lensi kuin siivillä. Monesti sitä toivoi pienokaisten jäävän mini kokoisiksi, mutta erityisesti sitä oltiin toivottu tämän pikku riiviön kanssa. Lululle olisi opetettava kunnolla tapoja, jottei se vetelisi meitä muita kuin pässiä narussa päästessään teini-ikään. Lulu oli pikkuvarsalauman bossi, se kävi ajamassa parka Oscuroa ympäri tarhaa ja selvästi lällätteli sanaa ‘punkeroo’. Pieni musta lusitanopoika vielä kasvaisi ja näyttäisi närhen munat. Koko talli odotti näkevänsä sen hetken, kun Lulu saisi kerrankin maistaa omaa lääkettään. Tai no olihan tyttö jo kerran vähän päässyt makuun, kun vahingossa viereiseen tarhaan tuotu Caspar alkoi ‘ärhennellä’ tälle. Caspar oli itsekin vielä hyvin teinimäinen ja lähti heti leikkiin, mutta sen suurikokoisuus teki siitä vaarallisen. Onneksi Lulun rääyntä oli hälyttänyt koko tallipoppoon pihamaalle.

Karmivat lumipenkat ja onkaloiset ojat 11/2021
© Marjahilla

Lulu kiskaisi minut tapansa mukaisesti reippaaseen marssiin. Tamman pää keinahteli lumihiutaleiden hiljaa tipahdellessa taivaalta. Ne lähes melkein ehtivän koskea pientä töpsöttelijää, ennen kuin tämä liisi pois alta. Hetken käveltyämme puskassa risahti. Lulu jäi tuijottamaan jossain pensaiden kätköissä vaanivaa, hengenvaarallista kaniinia. Hilpeä huokaukseni loi ilmaan valkean pilven, joka haihtui hitaasti. Lulu oli niin syötävän suloinen. Tamma katsahti minuun, ilme oli kuin suoraa saapasjalkakissasta, ‘Mikä siellä on mami?’. Taputin pienokaisen kaulaa ja lähdin reippaasti kohti ääntä, me selvittäisimme vielä tämän mysteerin. Oliko se sittenkään kaniini? Mitä jos tuolla karmivien lumipenkkojen ja onkaloisten ojien takana olikin joku öykkäri. Me kyllä Lulun kanssa antaisimme sille luunapin.

Varusteet

© STALL GREEN MAGE. VIRTUAALITALLI. VIRTUAALIHEVONEN. 2022.