Ansamaa

mysterious   ✧  Storytelling   ✧  stable milieu

Sinevan Madeleine

MERIITTI

Milli on M Layouts / raitatossu.net/mayflower vuotias suomenpuoliveri tamma
Syntyi 14/2/21, Säkäennuste 170 cm ja väritykseltään ruunivoikko
Kouluratsastus painotteinen, tavoitetaso Intermediaire I
Hevosen omistaa Majiná Ansamaa (vrl-14810) ja kasvattanut Daniel Susineva

VH21-031-0046   +  PKK4041

Luonne

Millin kanssa touhutessa saisi olla melkein kokovartalosuojaus päällä. Kypärän käyttö on oikeastaan pakollista, sillä ikinä ei tiedä mihin suuntaan tamman jalat syöksyvät ja milloin. Millin hermorakenne on heikosta päästä, joten tämä stressaantuu helposti arjen muutoksista; oireillein kutomalla ja syömättömyydellä, jolloin ähkyn sekä mahahaavan riski kasvaa. Arki onkin tamman kanssa kaiken A ja O, jonka muutokset tarvitsee tehdä pikkuhiljaa, maksimissaan vartin siirolla päivässä. Vaikka arjen sujuvuus olisikin taattu, tamma on silti hyvin herkkä kaikelle; puista tippuvat lehdet tai väärässä paikassa oleva harava saavat Millin pakoreaktion helposti aktivoitua. Pystyyn hyppääminen kaikilla neljällä jalalla on paras puolustus, jos Milliltä kysytään. Tamma jää myös helposti jännittyneeseen tilaan, jolloin jokapäiväisetkin asiat tuntuvat ylitsepääsemättömiltä. Tällöin on parempi käydä juoksuttamassa tamma miltein hikeen asti, sillä ympyrällä juokseminen nollaa Millin pään aika tehokkaasti. Tämän jälkeen arkiset toimet sujuvat ongelmitta, mutta uusien asioiden opettelu tai esittely kannattaa siltä päivältä jättää väliin.
Hoitaessa Milli kannattaa pitää kytkettynä molemmilta puolilta ja puhella hevoselle koko ajan mitä on tekemässä. Tamma nimittäin voi säikähtää sitäkin, mikäli hoitaja vaihtaa puolta täysin hiljaa ja harja koskeekin toista kylkeä kuin millä puolella Milli olettaa ihmisen olevan. Tamma tuntuu olevan melko paljon oman päänsä sisällä, jolloin ympärillä tapahtuvat asiat ovat hyvinkin järkyttäviä. Mikäli muistaa vain pitää puheensorinan yllä Milli on melko helppo tapaus hoitaa ja varustaa. Eläinlääkärin sekä kengittäjän käyntejä tamma ei kestä ilman päiväkännejä, selväpäisenä tämä nimittäin hyppii seinille.

Millillä on näyttävät liikeet ja tältä odotetaankin jotain suurta tulevaisuudessa, mikäli pää vain kestää. Ratsastaessa tamma keskittyy enemmän olennaiseen, kuitenkin kaikille avuille Milli on herkkä. Hevosen reagointi apuihin onkin melko nopeaa, välillä ratsastajan tarvitsee itsekin miettiä, että miten siellä selässä istuukaan Millin tarjotessa esimerkiksi pohkeenväistöä alkukäynneissä. Tammalla on mukava ratsastaa, kunhan tälle vain keksii koko ajan tekemistä ja saa yhteisen kielen apujen kanssa. Milli alkaa helposti tuijottelemaan ympäriinsä ja on huomattavasti herkempi räjähtämään käsiin, ellei tämä joudu keskittymään ratsastajansa miellyttämiseen koko aikaa.
Esteillä Milli hyppää kyllä ja jonkinnäköistä kapasiteettia näyttää siihenkin suuntaan. Ongelmana on vain tamman säikkyminen tippuvan puomin ääneen, joten esteet on pidetty hyvinkin matalana tippumisriskin minimoimiseksi. Maastoon Millin kanssa ei välttämättä kannata mennä. Yksin ei ole mitään asiaa lähteä, rennon kaverin perässä Milli pystyy kuitenkin kulkemaan käyntiä ja ravia melko normaalisti, laukka on kuitenkin kiellettyjen asioiden listalla. Tamma säikkyy maastossakin helposti kaikkea, ja yrittää helposti lähteä käsistä varsinkin vauhdin kasvaessa.

Sukupuu

i. Kallan Mauvelous
FF
fwb, rnvk, 162 cm
ii. JB Melancholy
PP MVA, KTK-III
fwb, m, 174 cm
iii. Poet v.d. Romilly VIP MVA, KTK-I, KRJ-II
iie. Hilltop Empathy KTK-II
ie. JB Mirameir
KTK-III, Fn
wfb, vrt, 175 cm
iei. FBL Surtur KTK-II
iee. Silverlode Blood Ties PP-MVA
e. Sinevan Milkiwej
FF
fwb, vk, 170 cm
ei. Zodiac
KTK-III
fwb, m, 170 cm
eii. Zedock Fn, FF, KTK-II
eie. Lunar Zeta Lyrae FF
ee. Kallan Fallfudge
Fn, FF, KTK-III
fwb, vkko, 172 cm
eei. Ephemeral Vergessliche Denken
eee. Audrey v. Helmwald VIP MVA, KTK-II


Kilpailukalenteri

00.00.00 Kisapaikka Kilpailu Luokkataso 0/0 0vp
00.00.00 Kisapaikka Kilpailu Luokkataso 0/0 0vp
Statistiikka 0: 0 - 0 - 0     ✦     Kauden 2021 keskiarvo 0vp
Palkintokaappi


Päiväkirja

Valmennus 0/0/00
Paikka, kirjoitti  ─  Taso

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.


Tekijänoikeudet    Ulkoasu sekä kaikki sisältö on Marjahillan käsialaa ellei toisin mainita    ✧    tämä on täysin kuvitteellinen sivusto    ✧    toiminnassa vuodesta 2019