Stall Green Mage

Home horses about us breeding Forum

†  30.01.2023  †
Hevonen kuoli vanhuuteen

Casse-noix G.

FN, EV-I, KTK-II, YLA2, ERJ-I

Englanninpuoliverinen, tamma
170cm, mustankimo
s. 20.09.2021
Estepainotteinen, 160cm
o. Majiná & Dochas Misang, VRL-14810
k. Stall Green Mage, Englanti
VH21-202-0051

PKK4469

12/2021 Estevarsojen Laatuarvostelu
8 + 9 + 5 + 4 + 2 + 9 = 37, EV-I

4/2022 Kantakirjaustilaisuus

18 + 17.5 + 17 = 72%, KTK-II

9/2022 Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu

7,5 + 40 + 25 + 20 + 15 = 107.5, ERJ-I

9/2022 Yleislaatuarvostelu

23 + 19 + 20 + 11 + 11,5 = 84.5, YLA2

Nixe syntyi Green Magen talleille, sen molemmat vanhemmat ovat Ansamaiden omistuksessa ja hyvin pärjänneitä estehevosia. Nixe pyrittiin aikanaan vieroittamaan emästään parhaan mukaan, mutta saman tallin asukkaina se on toisinaan melko vaikeaa. On siis ollut melkoinen emänsä Vislan pikku mussukka. Ei kuitenkaan koskaan osoittanut vaikeuksia erota reissuille lähtevän emänsä kanssa ja luotti kanssaan työskenteleviin ihmisiin, hakien tarvittaessa turvaa muista nuorista. Tänä päivänä itsenäinen, kaikinpuolin ihana hevonen.

Nixe tamma on Green Magen ensimmäinen kasvatti. Nixen isä Casse-cou asuu myös tallissamme, sillä tämän kanssa oli tarkoitus aloittaa tämä kyseinen Casse-linja. Nixe edustaakin sitä mainiosti ja on perinyt kaikki isänsä hyvät puolet. Tamma on tyyni sekä viileä luonteinen ja ollut sitä syntymästään saakka. Nixe on tallimme cool kid, joka oppii nopeasti ja on lähes aina tyylikkään puhdas ja hyvässä kuosissa kimoudestaan huolimatta. Nixe lähtee tehtävään kuin tehtävään suurta mielenkiintoa osoittaen, mikä tekee siitä hyvin miellyttävän kaverin harjoituksiin.
Tammaa ei tarvitse motivoida tai houhutella herkkujen avulla, mutta tietysti sen kanssa tulee palkinnoksi pelattua esimerkiksi jumppapallolla, aina treenien jälkeen. Nixe tykkää potkia pomppivaa palloaan ympäri maneesia ja tämän viraaliksi mennyt video Tiktokissa herättää ihastusta ympäri maailmaa. Kuten sanoin, melko Cool nuori. Nixe askeltaa koreasti, sen olemus on rohkea ja varma. Ottaa varustus ja hoito hetket nautinnolla vastaan, seisoen pitkäänkin rentona paikallaan lähes torkkuen. Siitä se kuitenkin virkoaa meno moodiin miltein välittömästi.

i. Casse-cou
FN, PKK-V, EV-I, KTK-III, YLA3, ERJ-II
sf, kulom, 170 cm
ii. Chandler
sf, kulom, 171 cm
iii. Charles C
iie. Campbell
ie. Josephine
sf, m, 164 cm
iei. Harcourt
iee. Juliette
e. Viszontlátásra
FN, PP-MVA, VIP MVA, KTK-III,
YLA3, ERJ-I
kisb, hrkko, 172 cm
ei. Belváros
kisb, m, 171 cm
eii. Noxious Flash
eie. Pezsgöszín
ee. Muvészet
kisb, hrkko, 164 cm
eei. The Juv
eee. Eltévedtem
   t. Cassenova G., s. 16.02.2022 (Kallan Fiveomango)
   t. Selfless G., s. 04.04.2022 (ML Huntsman)
   o. Cassemiere G., s. 10.04.2022 (Alchemist)
   o. Casse-bonbon G., s. 14.04.2022 (Casus Belli Est)
   (4/4)

Tämä hevonen kilpailee porrastetuissa.
Sen ominaisuuspisteitä voi tutkia vrl profiilista.Jaoksettomat 9kpl
17.10.21 Auburn Estate, PikkuCup, 110cm, 8/25 (0vp)
18.12.21 Seppele, Seppele Cup, 110cm, 2/25 (0vp)
18.12.21 Seppele, Seppele Cup, 120cm, 12/25 (0vp)
17.02.22 Vanian tamma-asema, Estekilpailut, 140cm, 2/15 (0vp)
18.03.22 Green Mage, ISJS, 150cm, 10/36 (0vp)
14.05.22 Centro ippico De Rosa, PJ Kvaalikilpailut, 145-155cm, 1/15 (0-0vp)
22.05.22 Seppele, Seppele Cup, 150cm, 1/20 (0-0vp)
04.09.22 Kultasaaren kartano, Kultasaari Cup, 150cm, 5/34 (0vp)
25.11.22 Royal Gardens, World Cup, 140cm, 2/18 (0vp)

Pallokokoelma 9/2022
© Marjahilla

Ulkona oli jo syksyn merkkejä, huomasin miten nostelin jatkuvasti takkini kaulusta. Olisikohan Nixellekin pitänyt laittaa tarhaan loimi päälle? No, tamma ei vaikuttanut olevan moksiskaan harjansa takkuun pörröttäneestä tuulesta. Nappasin sen päitsistä kiinni ja lähdimme kohti tallia, tiesin toisinaan olevani liian holtiton Nixen kanssa, mutta kun se saattoi kävellä joka ikinen kerta niin nätisti vierellä tai hieman perässä, ihan ilman naruakaan. Enkä olisi nytkään välittänyt kaivaa maahan talloutunutta, kuravellistä riimua maasta.
Talli oli lämmin ja hämärä, jätin valot laittamatta päälle, sillä ikkunoista tulvi sopivasti - paljon miellyttävämpää valoa. Tamma kullan jouhet kaipasivat hieman selvitys suihketta, joten lähdin kaivelemaan hieman kaappeja. Takaisin tullessa Nixe käänsi päätään kohti ja hörisi ihanasti. “Mussukka” kuiskasin tälle ja halasin varovasti tamman kaulaa.
Vaikka olinkin raskaana ja laskettuaika olisi jo joulukuussa, aikomukseni oli viimeiseen päivään saakka touhuta hevosten kanssa. Vielä pystyin ratsastamaankin niin, ettei se ollut kovin epämukavaa. Mutta en varulta ratsastanut enää kuin Vislalla. Se oli hevosistamme pomminvarmin. Nixe saattaisi saada kesken maastolenkin jonku ihme päähänpiston lähteä kirmaamaan pellon toiseen laitaan ja pukitella minut matkalla alas. Nyt olisi kai huolehdittava oman hengen perään vähän enemmän.

Kun hevonen seisoi käytävällä hoidettuna, hain sille mukavemmat päitset. Voisimme tehdä maastakäsin kaikenlaista kivaa. Ja katsotaan josko tästä mammasta olisi vielä potkimaan tamman kanssa vähän jumppapalloa päivän päätteeksi. Nixe innostui aina vaaleansinisen pallonsa näkemisestä, se on sen lemppari. Vaikka kokoelma on hiljattaen saanut lisäystä, nimittäin yhdellä isommalla violetilla pallolla sekä toisella - kolmesta pienimmällä, jolla aion kokeilla temppuja tämän kanssa. Osaisiko Nixe vaikka pompauttaa sitä päällään takaisin minulle? En tiedä miksi olen aina niin innostunut leikkimään tämän tamman kanssa.
Luulen että syy on sen luonne, tamma on niin kontaktia ottava, puhelias ja kaiken kaikkiaan niin persoonallinen. Tulee ihan oikeasti sellainen olo, kuin hengaisi kaverin kanssa ja sitä huomaakin monen monta kertaa puhua pälättävänsä taas asioita Nixelle ääneen ja se hymähtele sekä nyökyttelee kimoa päätään vastaukseksi.

Estevarsojen Laatuarvostelu 12/2021
© Marjahilla

Nixe pyörähti joulukuussa estevarsojen laatuarvostelussa ja loisti kirkkaana tähtenä, kuten odottaa saattoi. Tamma ylsi kepoisesti isänsä Casparin pisteisiin ja lähdimme tyytyväisinä kotiin I-palkinnon paperit kädessä. Saipa Nixe vielä jakaa toisen varsan kanssa tittelin tilaisuuden parhaasta 4-vuotiaasta, vahvat on geenit. Kaiken kaikkiaan retki meni hyvin ja leppoisasti, Nixe pisti juuri sopivasti showta pystyyn ja voitti tuomarit puolelleen. Pieni keikailu ei koskaan pahitteeksi, onpahan luonnetta. Ihan miten se nauttiikaan hyppäämisestä, en malta odottaa kisaratoja!

Estevalmennus 12/2021
© Marjahilla

Keith pyöritteli maassa valkomusta raitaista puomia, kun keräilin ohjia paremmin käsiini. Alkuun menomme oli hieman jännittänyt, ei näiden nelivuotiaiden mielen menoista voinut koskaan olla täysin varma. Nixe oli kuitenki ollut meistä se rauhallisempi ja ohjeita olikin tullut vain sen suhteen, miten jäykkä toisinaan olin. Minun pitäisi luottaa tammaan enemmän, täällähän se oli kasvanut, meidän kanssa ja sen vanhemmat olivat tuttuja ja törkeän hyväkäytöksisiä. Olimme valmennuksen alkuun menneet vähän eri mittaisin välein ripoteltuja puomeja ja nyt pienen tauon jälkeen hyppäsimme esteitä metristä, sinne 120 cm saakka. Nixe tuntui tietävän mitä teki, vaikkei sen vielä olisi tarvinnut. Pelkäsin puskevani sitä liikaa, mutta en voinut pidätelläkään. Tamma tuntui hamuavan radoille ja Auburnin Pikkucupin jälkeen se oli innostunut entistä enemmän.

Estevalmennus 11/2021
© Marjahilla

Minä Majiná istuin jälleen nuoren estehevosen selässä, tosin nyt pakotettuna. Dochas halusi valmentaa meitä ja Nixe oli toisaalta hyvin kiltti hevonen, joten puolen tunnin pieni hyppy hetki ei toki ollut ihan järkyttävän hirveääkään. Nixe toi kuitenkin elävänä mieleen tammani Tean kanssa koetut ongelmat ja palasin mielessäni hetkeksi niihin hetkiin, oli silloin tällöin kova ikävä. Nixestä kuitenkin loisti erinomaisuus ja pidin sen vanhemmista todella paljon. Olin ylpeä voidessani sanoa olevani tamman kasvattaja, vaikkei me hirveästi aikaa yhdessä vietettykään. Nixe oli myös ihan eri levelillä niiden estehevosten kanssa, joita olin aiemmin ratsastanut. Ja jos se oli jo nyt tällainen, mitä tulevaisuus vielä toisikaan tullessaan? Koin valmennuksen aikana ensimmäistä kertaa oikeita onnistumisen tunteita, meillä meni todella hyvin! Olin yhtä hymyä loppu päivän, kiitos Nixe.

Nixe saapuu maailmaan 9/2021
© Marjahilla

Koko talli oli käynyt jo viikon ajan kurkistelemassa aamuisin Vislan karsinalla, olisiko siellä jo varsaa? Mutta ei, voi niitä huvituttavia huokauksia. Niistä saattoi kuulla pettymyksen, jota seurasi laahustavat askeleet poispäin. Visla piti visusti kiinni varsastaan ja päätti sitten alkavan syksyn kunniaksi pistää töpinäksi ja niin saatiin lopulta se the varsa. Nixen se sai nimekseen ja oli ihan ensimmäinen varsa, täällä meillä Englannissa. Voi että se toi mieleen isänsä, noilla kirkkaan sinisillä hera silmillään! Kukaan ei saanut varsasta silmiään irti, varsinkaan enää sitten - kun sen kimoutuminen huomattiin. Öö mitäh, koko talli oli olettanut Nixen jäävän tummaksi, se aikoikin isona tulla huippu estehevonen lisäksi myös kokonaan valkoiseksi.

Varusteet

© STALL GREEN MAGE. VIRTUAALITALLI. VIRTUAALIHEVONEN. 2022.