Ansamaa

mysterious   ✧  Storytelling   ✧  stable milieu

Prudence

FN VIP MVA KTK-II

Poppy on M Layouts / raitatossu.net/mayflower vuotias westfaleninhevos tamma
Syntyi 13/8/20, Säkä 170 cm ja väritykseltään ruunikon tobiano
Esteratsastus painotteinen, tasolla 160cm
Hevosen omistaa Dochas Ansamaa (vrl-14810) ja kasvattanut Elviira Saukko

VH20-048-0040   +    PKK3781

Luonne

Oikeastaan Poppy on aika hapan hevonen, sen yleisilme on melko tyytymätön. Tamma ei turhan paljoa välitä rapsutuksista tai halauksista, parin luottohevoskaverinsa kanssa tamma on nähty rapsuttelemassa. Kaikkein mieluiten Poppy on joko ylhäisessä yksinäisyydessään tai tekemässä töitä, satunnainen hevosseura käy, mutta jatkuva lajitoverin vieressä nyhvääminen tuppaa vain ärsyttämään. Tämä hevonen onkin tallimme yksi hapannaamaisin yksilö.
Happamuus ei onneksi ole syövyttänyt tobianon käytöstapoja; Poppy on hyvin korrektikäytöksinen daami. Suurimman osan ajasta. Kaikki ylimääräinen halailu ja lääppiminen saisi Poppyn puolesta jäädä välistä, minkä lisäksi tyttö on hyvin tarkka siitä, kenen antaa kengittää, raspata, hieroa tai tutkia itsensä. Harjaamiseen, varustamiseen ja muihin päivittäisiin askareisiin tamma kelpuuttaa (lähes) kenet tahansa, joka tekee työnsä kunnolla eikä vain kutittele sillä sualla tai koeta pestä Hänen Armoaan turhan kylmällä vedellä. Kengittäjästä, hierojasta ja eläinlääkäristä daamimme sen sijaan on niin tarkka, että käytöstavat lentävät romukoppaan, mikäli väärä ihminen koettaa suorittaa näitä toimenpiteitä. Poppy luimii, näykkii, nykii jalkaansa, vinkuu, kiljuu, polkee jalkaa, pahimmillaan istahtaa alas, mikäli kokee olemansa tyytymätön käsittelijäänsä.
Poppy ei sitten kävele ensimmäisestäkään lätäköstä. Ratsastajan kanssa lätäköt eivät haittaa, mutta talutettaessa tamma ei yksinkertaisesti suostu kastamaan kavioitaan. Mikäli tarhan portilla on vesilätäkkö, Poppy ei mene tarhaan. Hyvin yksikertaista. Joku hevonen voisi loikata lätäkön yli, suurin osa kävelisi läpi, mutta meidän tammamme ei tee kumpaakaan. Muuten tämä on ihan fiksu talutettava, hapan ja aika säntillisellä marssitahdilla kävelevä, mutta ihan fiksu ja hyväkäytöksinen.

Jos Poppy joskus on turpa oikein päin, tyytyväisen näköisenä, niin töitä tehdessään, kaikkein mieluiten yleisön edessä. 160cm-tasoinen estetamma ei tunnu nauttivan mistään niin paljoa, kuin nopeiden käänteiden, vesieste venytyksien, eri korkeuksien ja sen sellaisten hiomisesta. Toisinaan tuntuu, että tällä hevosella on paljon suurempi motivaatio treenejä kohtaan kuin ratsastajallaan! Ja se ratsastajahan on yhtä kuolemanvakava paikka kuin kengittäjäkin, Poppy ei todellakaan tee töitä ihan kenen tahansa kanssa. Ei, vaikka satulaan nousisi kuinka pehmeän eleetön, osaava ratsastaja, Poppy ei välttämättä hievahdakaan. Emme ole vielä keksineet, mikä se salainen yhteensopivuustekijä on, mitä tamma hakee siistin ratsastuksen lisäksi, mutta tammalla on sille sopiva ratsastaja ja se riittää meille.
Vauhdin säätely on Poppyn kompastuskivi, siinä se häviää joskus kilpakumppaneilleen, kun taas liidokkailla ja korkeilla hypyillään tamma haastaa, peittoaakin, kanssakilpailijat. Westfalentamma liikkuu koko kehollaan, kantaa itsensä hienosti, ja on todella pehmeä, hyväsuinen ratsastaa. Herkkä, hyvin herkkä, isosti ja nopeasti reagoiva hevonen. Oikean ratsastajan kanssa kaikkensa antava, periksiantamaton, se hevonen, jota ei haittaa toistaa samaa tehtävää uudestaan ja uudestaan. Eikä Poppy, ihme kyllä, anna väsymyksen tai maitohappojenkaan haitata suoritustaan; tämä hevonen on vähän sellainen hampaat irvessä ja vähän väkisin suorittava, aivan liian tunnollinen ratsu. Sellainen, joka väsyttää itsensä totaalisesti, ellei ratsastaja tajua hienovaraisia vihjeitä hevosen väsymisestä ja työnteon ilon muutosta ylitunnolliseksi väkisinjaksamiseksi.

Lastaaminen, purkaminen, matkustaminen; ei ongelmia. Poppy matkustaa hyvin rauhallisesti, mieluitenkin yksin tai sellaisen hevosen kanssa, jonka kanssa joskus rapsuttelee. Tamma kuitenkin sietää matkaseurana kenet tahansa, joskin ilmeen happamuusaste vaihtelee seuran mukaan.
Kisapaikoilla Poppy ei ole minälläänkään hälystä, hevosvilinästä tai tunnelmasta, vaan pysyy rauhallisena. Poppy on todella näyttävä, hienoliikkeinen ja osaava esteratsu, joka nauttii kilpailla. Todellinen haastaja tasollaan. Lissu (VRL-12701), muokkaukset © Marjahilla.

Sukupuu

i. Pantenonix
KTK-II, ERJ-I, KERJ-II, PREMIER
westf, rn, 165 cm
ii. Pachytos
westf, trn, 165 cm
iii. Pecoso
iie. Zalinka
ie. Disamil
westf, prt, 163 cm
iei. Domingo
iee. Cherish
e. Paylor
VIP MVA FN, KTK-II, PP-MVA, PKK-V YLA1, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, XLA-I, EV-I
xx, sab rnvkk, 161 cm
ei. Peek-a-boo!
xx, vkk, 163 cm
eii. Pelegria
eie. Halloween Night
ee. Taylor
xx, vkk, 160 cm
eei. Checkmate
eee. Dreamer


Jälkeläiset
o. Valerianan Pyromancer, s. 07.01.2017 (i. Lumos Sorcerer)

Kilpailukalenteri

30.08.20 Seppele Seppele Cup 150cm 10/40 0vp
06.09.20 Valeriana Ratsastuskilpailut 150cm 5/9 4vp
06.09.20 Valeriana Ratsastuskilpailut 160cm 1/9 0vp
13.12.20 Seppele Seppele Cup 150cm 36/40 4vp
18.12.20 Auburn Estate Kalla Cup 150cm 10/16 4vp
18.12.20 Auburn Estate Kalla Cup 160cm 2/14 0vp
13.01.21 Valeriana Ratsastuskilpailut 150cm 7/14 4vp
31.01.21 Adina Estekilpailut 140cm 1/6 0vp
07.02.21 Edsvikin talli Freeze Frame 140cm 1/22 0vp
07.02.21 Edsvikin talli Freeze Frame 150cm 19/21 8vp
26.02.21 Auburn Estate Kalla Cup 140cm 23/25 12vp
26.02.21 Auburn Estate Kalla Cup 150cm 6/26 0vp
14.03.21 Tromsø Grand Arena Euro Sim Tour 160cm 38/66 4vp
22.03.21 Runiac Estekilpailut 140cm 8/11 8vp
19.04.21 Hartroof Areena Spring season open 150cm 1/12 0vp
28.05.21 Auburn Estate Kalla Cup 160cm 2/17 0vp
20.06.21 Seppele Seppele Cup 160cm 1/25 0vp
11.07.21 Brynhild Sommersolverv CIC3 6/13 42vp
Yhteensä : 21 (sijat : 7)     ✦     Kilpailee porrastetuissa (vrl profiili)


Päiväkirja

Estevalmennus 10/02/21
Storywoods Dressage Center, Trev  ─  150cm

Kirjava tamma ja tuon ratsastaja olivat minulle uusi tuttavuus valmennettavana. Dochas ja Prudence, tai Poppy, kuten mies rautiaan tobianon ratsunsa minulle esitteli, olivat kuitenkin tuttu nimi kisakentiltä. Vaihdoin Dochaksen kanssa muutaman sanan ja ajatuksen tulevasta sekä samalla viimeistelin ajatukseni siitä miten valmennusta lähdettäisiin edistämään. Lopulta annoin Dochakselle luvan lähteä hakemaan Poppya aktiivisen käynnin jälkeen raviin jotta hyppääminen oli mahdollista aloittaa.
Maneesissa oli valmiina muutama este, joista erään yksittäisen pystyn alle olin nostanut vesimaton siten, että se oli ehkä leveydeltään kahden pehmopuomin verran. Estekorkeus oli tässä vaiheessa noin 70cm sentin korkeudella päästäessäni ratsukon ensimmäisen kerran esteelle. Kirjava tamma suoritti esteen hieman vilkuillen sen alla olevaa vesimattoa ja ehkä asteen liian isolla ilmavaralla, joten lisäsin tehtävään vielä maapuomin, ennen kuin ratsukko sai tulla tehtävälle uudelleen. Aina muutaman hyvän toiston jälkeen nostin puomia koko ajan, sekä pidensin ja pidensin vesimattoa, kunnes se oli täydessä pituudessaan.

Lopulta Dochas sai ottaa Poppyn kanssa kolmen esteen sarjan pariin kertaan lävitse, ennen kuin vesimatto lisättiin okserina olevan C-osan alle. Muistutin miehelle että nyt olisi tärkeää pitää viimeisen välin askelmäärästä kiinni, eikä päästää kirjavaa ainakaan yhtään liian hitaaksi, vaan ehkä mielummin kokeilla tulla sitten väli pitkällä laukalla, jolloin yhden askeleen voisi jättää pois. Pari ensimmäistä kierrosta vesimatto oli jännittävä juttu okserin alla, mutta Dochas sai hyvin ratsastettua tammaansa erilaisille askelmäärille sekä hieman myös vaihteleville reiteille jolloin Poppyn ajatusta saatiin käännettyä myös muuhunkin kuin siihen että viimeisen esteen alla oli hirviö.
Loppua kohden edes vesimaton päälle pudonneet puomit ja niistä kantautuvat erilaiset, pehmeämmät tumahduksen äänet eivät haitanneet tamman menoa ja Dochas sai lopuksi ratsastaa pienen ratapätkän ennen kuin annoin miehelle luvan aloittaa omatoimiset loppuverryttelyt. Ratsukon loppuverrytellessä annoin Dochakselle oman loppupalautteeni sekä kerroin huomioni niin hyvässä kuin pahassakin ratsukon menosta ennen kuin tarjosin tuolle muutaman vinkin omatoimiseen treeniin. Lopulta oli aika kiittää miestä valmennuksesta ja jättää ratsukko kävelemään loppukäyntejä omatoimisesti.


Tekijänoikeudet    Ulkoasu sekä kaikki sisältö on Marjahillan käsialaa ellei toisin mainita    ✧    tämä on täysin kuvitteellinen sivusto    ✧    toiminnassa vuodesta 2019