Ansamaa

mysterious   ✧  Storytelling   ✧  stable milieu

Waywick

FF FN VIP MVA KTK-II

Vito on M Layouts / raitatossu.net/mayflower vuotias hollanninpuoliveri ori
Syntyi 13/1/15, Säkä 159 cm ja väritykseltään maksanrautias
Kouluratsastus painotteinen, tavoitetaso Grand Prix
Hevosen omistaa Majiná Ansamaa (vrl-14810) ja kasvattanut VRL-10864

VH15-011-0018   +  PKK1397

Luonne

Vito kuuluu niihin hevosiin, joiden kanssa elämä on helppoa, mukavaa ja vaivatonta. Vaikka se on ori, käyttäytyy se moitteetta ihan kaikenlaisten hevosten seurassa eikä uhittele muille oreille edes tammojen lähellä. Mikään tossukka se ei ole, mutta ennemmin välttää konfliktin kuin keksii syitä tappelulle. Kaiken lisäksi puuhastelu sen kanssa on myös palkitsevaa, sillä kun orin luottamuksen on ansainnut, on se ehdottoman lojaali ja miellyttämisenhaluinen. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Viton voisi vain jättää karsinaansa vapaaksi, se ei poistu edes avoimesta karsinasta mihinkään. Komea rautias nauttii kaikesta saamastaan huomiosta ja jaksaa tuntikausia näyttää lempeältä halinallelta ja puhallella lämmintä ilmaa hiuksiin, pehmeästi hörähdellen.
Vito on sellainen hevonen, josta jokainen heppatyttö on jossain kohtaa unelmoinut. Edes eläinlääkäri tai kengittäjä eivät ole Vitosta ikäviä vieraita, sitä ei tarvitse pesupaikalle kahdesti pyytää eikä varustaminen ole koskaan tuottanut mitään ongelmaa - taluttaessakin ori kulkee nätisti löysällä narulla vieressä.
Huippusuvusta tuleva Vito on perinyt uskomattomat, luonnostaan hyvin elastiset liikkeet, joilla pärjää koulukenttien huipullakin. Grand Prix -tasoinen Vito ei säästele itseään, vaan sitä rehellisempää ja työteliäämpää hevosta saa etsiä. Sillä on ehtymätön työmoraali ja se tuntuu olevan yhtä ratsastajan kuin ratsastajan kanssa. Vito paikkailee parhaansa mukaan myös ratsastajan puutteita, mutta ihan mahdottomiin sekään ei pysty. Vitosta on ylipäätään vaikea sanoa mitään pahaa.
Ori ei arastele vieraita paikkoja, ei tuntemattomia maastopolkuja eikä stressaavia kisapaikkoja. Se on paikassa kuin paikassa kotonaan, aina yhtä peloton ja tyyni. Sen kanssa voi maastoilla niin yksin kuin porukassakin, ja vaikka se tykkää laukata kilpaa, on se aina kuulolla ja valmis hidastamaan ratsastajan pyynnöstä. Traileriin ja hevoskuljetusautoonkin Vito menee vastustelematta ja kuten arvata saattaa, täydellinen ori matkustaa nätisti. © Hapero

Historia

Ori kasvoi täysin tavanomaisessa talliympäristössä, leikkien muiden vuoden varsojen kanssa ja opetellen äitinsä avun kera hevosen tavoille. Myöhemmällä iällä Vito sai korkean tason kouluratsastus opetusta, mutta jäi tallin muiden kilpahevosten varjoon, kisaten lopulta vain muutaman kilpailun. Muutaman vuoden jaloissa pyörittyä Vito laitettiin myyntiin ja se muutti Ansamaiden talleille vuonna 2019, jonka jälkeen ori on elellyt mukavaa hevosen elämää ja kilpaillut silloin tällöin.

Sukupuu

i. Westwick
KTK-II
hann, rt, 158 cm
ii. Nodelbromz
hann, rt, 162 cm
iii. Chlodwig
iie. Falcon Dorothea
ie. Gemma
hann, pnrt, 155 cm
iei. Gerrit
iee. Amdt Erna
e. Catana GER
hann, rt, 164 cm
ei. Captain
hann, prt, 171 cm
eii. Camanchi GER
eie. Rhubarb
ee. Caroline
hann, tprn, 161 cm
eei. Asgard Remrock
eee. Cassie


Jälkeläiset
t. Windrose HA, s. 08.02.2015 (e. Aronia Effect HA)
t. Mein Böse, s. 18.08.2020 (e. Amarn Bemara)
o. Endtimes Bruk, s. 24.05.2021 (e. Mocha Locha Rewa)

ii. Nodelbromz
On kovasti isänsä näköinen ja luonteinen kouluratsu. Valitettavasti vain Prix St. Georges -tasolla menestyneesti kilpaillut ori on jo eläkkeellä ja keskittyykin nykyään jalostusorin hommiin. Jälkeläisiä 162 senttisellä rautiaalla on jo 12, joista 4 oreja. Periyttäjänä Nodelbromz on osoittautunut erinomaiseksi, sillä yhdistettynä myös herkempiluonteisiin tammoihin orin jälkeläiset perivät vahvasti isältään rauhallisempaa luonnetta sekä kouluratsulle sopivaa vaivatonta liikettä ja hyvää ryhtiä.

ie. Gemma
Kaunis todella punasävyinen ruunikko hannoverinhevostamma. Vain 155 cm korkea tamma oli ratsuna hyvin miellyttävä ja monipuolinen ja se viettikin elämänsä hevosia harrastavan perheen yleisratsuna. Gemma menehtyi vain 14-vuotiaana kolmannen varsansa luomisesta aiheutuneisiin komplikaatioihin. Kaksi vanhempaa varsaa perivät emältään pienen kokonsa sekä herkkyyden ratsastaessa.

ei. Captain
Ori katseita kaihda, se huokuu itsevarmuutta ja tarmoa. Ori on kinastelematta tallipihan kingi. Punarautias Kapu on perusluonteeltaan ystävällinen ja kuulias etenkin ihmisille. Joskus hankaluuksia tuottavat toiset hevoset ja muiden lajien edustajat. Korkeutta herralta löytyy ihan mukavat 171cm ja tämä omaa myös hyvin pehmeät ja lennokkaat askellajit. Kapu on koulupainotteinen ja pärjännyt lajissa kiitettävän hyvin. Lähinnä ori on opettanut nuoria löytämään kouluratsastuksen saloja.

ee. Caroline
161cm korkea ja väriltään hyvin kaunis tummanpunaruunikko. Tamma on painunut ihmisten mieleen hellyyttävänä yleishevosena, josta kuoriutui kuitenkin lopulta rautainen koulumuori. Tamma on varma, tukeva ja peloton, sen selkään saattoi istuttaa hyvin nuortakin väkeä. Carolinellä oli lyhyet mutta terävät liikkeet, eikä siltä taitoa puuttunut, vaan tamma taipui vanhemmallakin iällä kaunille pirueteille.

Kilpailukalenteri

12.04.20 Ruunaankoski Ruunaan malja 135cm 6/11 0vp
30.08.20 Seppele Seppele Cup 150cm 30/40 4vp
28.12.20 Mandelbacke KRJ Champions Intermediaire II 4/43 80%
19.02.21 Auburn Estate Kalla Cup Vaativa B 7/19 70,1%
20.02.21 Auburn Estate Kalla Cup CIC3, 120cm 16/2414,4vp
21.02.21 Auburn Estate Kalla Cup 125cm 21/24 12vp
Statistiikka 6: 0 - 0 - 0     ✦     Kaikki sijat näkee VRL profiilista.


Päiväkirja

Valmennus 0/0/00
Paikka, kirjoitti  ─  Taso

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.


Tekijänoikeudet    Ulkoasu sekä kaikki sisältö on Marjahillan käsialaa ellei toisin mainita    ✧    tämä on täysin kuvitteellinen sivusto    ✧    toiminnassa vuodesta 2019