Kuvat © Tea & Miia

Waywick

FF, Fn, VIP MVA, KTK-II

Salva on M Layouts / raitatossu.net/mayflower vuotias hannoverinhevonen, ori.
Korkeutta 159cm, väriltään maksanrautias.
Kouluratsastus painotteinen, tasolla Grand Prix (150cm).
Omistaa Majina Ansamaa (VRL-14810), kasvatti Miia (VRL-10864).

VH15-011-0018 + PKK1397

100. Kantakirjaustilaisuus, KTK-II
17 + 17.5 + 17.5 = 52 (69%)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit.

09. Keskiarvorakennearvostelu, Laatu Ori
18 + 16.5 + 18 + 17, ka: 17.38p

"Kaunispiirteinen pää, ryhdikäs ja keveälinjainen urheiluhevonen."
"Saisi olla hieman lyhyempi rungostaan ja selkälinjastaan. Lihaksikkaat, melko kuivat jalat, hieman täyttyneet vuohiset."

Salva kuuluu niihin hevosiin, joiden kanssa elämä on helppoa, mukavaa ja vaivatonta. Vaikka se on ori, käyttäytyy se moitteetta ihan kaikenlaisten hevosten seurassa eikä uhittele muille oreille edes tammojen lähellä. Mikään tossukka se ei ole, mutta ennemmin välttää konfliktin kuin keksii syitä tappelulle. Kaiken lisäksi puuhastelu sen kanssa on myös palkitsevaa, sillä kun orin luottamuksen on ansainnut, on se ehdottoman lojaali ja miellyttämisenhaluinen. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Salvan voisi vain jättää karsinaansa vapaaksi, se ei poistu edes avoimesta karsinasta mihinkään. Komea rautias nauttii kaikesta saamastaan huomiosta ja jaksaa tuntikausia näyttää lempeältä halinallelta ja puhallella lämmintä ilmaa hiuksiin, pehmeästi hörähdellen.
Salva on sellainen hevonen, josta jokainen heppatyttö on jossain kohtaa unelmoinut. Edes eläinlääkäri tai kengittäjä eivät ole Salvasta ikäviä vieraita, sitä ei tarvitse pesupaikalle kahdesti pyytää eikä varustaminen ole koskaan tuottanut mitään ongelmaa - taluttaessakin ori kulkee nätisti löysällä narulla vieressä.
Huippusuvusta tuleva Salva on perinyt uskomattomat, luonnostaan hyvin elastiset liikkeet, joilla pärjää koulukenttien huipullakin. Grand Prix -tasoinen Salva ei säästele itseään, vaan sitä rehellisempää ja työteliäämpää hevosta saa etsiä. Sillä on ehtymätön työmoraali ja se tuntuu olevan yhtä ratsastajan kuin ratsastajan kanssa. Salva paikkailee parhaansa mukaan myös ratsastajan puutteita, mutta ihan mahdottomiin sekään ei pysty. Salvasta on ylipäätään vaikea sanoa mitään pahaa.
Ori ei arastele vieraita paikkoja, ei tuntemattomia maastopolkuja eikä stressaavia kisapaikkoja. Se on paikassa kuin paikassa kotonaan, aina yhtä peloton ja tyyni. Sen kanssa voi maastoilla niin yksin kuin porukassakin, ja vaikka se tykkää laukata kilpaa, on se aina kuulolla ja valmis hidastamaan ratsastajan pyynnöstä. Traileriin ja hevoskuljetusautoonkin Salva menee vastustelematta ja kuten arvata saattaa, täydellinen ori matkustaa nätisti. © Hapero

Kilpailee porrastetuissa tulokset vrl profiilissa.
Tarinahevonen päiväkirja foorumilla.

ei. Captain
pnrt, 171cm
ee. Caroline
tmpnrn, 161cm

e. Catana GER
rt, 164cm

ii. Nodelbromz
rt, 162cm

i. Westwick
KRJ-II

ie. Gemma
pnrt, 155cmv

Tällä hevosella on 1-polvinen suku

Sukuselvitys

ii. Nodelbromz on kovasti Illin näköinen ja luonteinen kouluratsu. Valitettavasti vain Prix St. Georges -tasolla menestyneesti kilpaillut ori on jo eläkkeellä ja keskittyykin nykyään jalostusorin hommiin. Jälkeläisiä 162 senttisellä rautiaalla on jo 12, joista 4 oreja. Periyttäjänä Nodelbromz on osoittautunut erinomaiseksi, sillä yhdistettynä myös herkempiluonteisiin tammoihin orin jälkeläiset perivät vahvasti isältään rauhallisempaa... luonnetta sekä kouluratsulle sopivaa vaivatonta liikettä ja hyvää ryhtiä.

ie. Gemma oli kaunis todella punasävyinen ruunikko hannoverinhevostamma. Vain 155 cm korkea tamma oli ratsuna hyvin miellyttävä ja monipuolinen ja se viettikin elämänsä hevosia harrastavan perheen yleisratsuna. Gemma menehtyi vain 14-vuotiaana kolmannen varsansa luomisesta aiheutuneisiin komplikaatioihin. Kaksi vanhempaa varsaa perivät emältään pienen kokonsa sekä herkkyyden ratsastaessa.

ei. Captain ei katseita kaihda, se huokuu itsevarmuutta ja tarmoa. Ori on kinastelematta tallipihan kingi. Punarautias Kapu on perusluonteeltaan ystävällinen ja kuulias etenkin ihmisille. Joskus hankaluuksia tuottavat toiset hevoset ja muiden lajien edustajat. Korkeutta herralta löytyy ihan mukavat 171cm ja tämä omaa myös hyvin pehmeät ja lennokkaat askellajit. Kapu on koulupainotteinen ja pärjännyt lajissa kiitettävän hyvin. Lähinnä ori on opettanut nuoria löytämään kouluratsastuksen saloja.

ee. Caroline on 161cm korkea ja väriltään hyvin kaunis tummanpunaruunikko. Tamma on painunut ihmisten mieleen hellyyttävänä yleishevosena, josta kuoriutui kuitenkin lopulta rautainen koulumuori. Tamma on varma, tukeva ja peloton, sen selkään saattoi istuttaa hyvin nuortakin väkeä. Carolinellä oli lyhyet mutta terävät liikkeet, eikä siltä taitoa puuttunut, vaan tamma taipui vanhemmallakin iällä kaunille pirueteille.

Jälkeläiset
t. Windrose HA, s. 08.02.2015 (e. Aronia Effect HA)
t. Mein Böse, s. 18.08.2020 (e. Amarn Bemara)

Villit

12-04-20    Ruunaankoski, Ruunaan Malja, 135cm    6/11 (0vp)
30-08-20    Seppele Cup, Kesän osakilpailu, 150cm    30/40 (4vp)

Pkk

07-02-15    Rusetti Varsakuva Aksu    LKV EO-sert BIS1
08-02-15    Ruolampi Varsakuva Anne    LKV EO-sert BIS1
15-02-15    Seppele Varsakuva Anne    EO-sert
17-09-17    Niiranvaara Rakennekuva Elisa    EO-sert
15-10-17    Järnby Rakennekuva Anna    EO-sert
14-02-20    Orange Wood Värinäyttely Äänestys    Rusko KM: Mr Perfect [1]
15-02-20    De Civitate Deorum Puoliveriorit Elisa    EO-sert
26-02-20    Encore Puoliveriorit Anne    LKV EO-sert BIS3 KTK-sert
18-08-20    Sumulahti Täydennysluokka Aksu    KTK-sert

[1] "Täydellisessä kunnossa, täydellisesti puunattuna ja täydellisesti tänään esiintyneenäkin! Eihän siinä muuta vaihtoehtoa enää jää kuin voittaa?"

Sisältö © Marjahilla, ellei toisin mainita. Tämä on virtuaalihevonen.