Maat ja mannut

Tällä sivulla kerrotaan Ansamaiden talleista, pihapiiristä, maastoista ja kaupungista.
Karsinajärjestyksen, arjen aikataulun ja majoittuneet hahmot löydät tältä sivulta!

Ansamaa sijaitsee Kuukarin pienessä vuoristoisessa kaupungissa, pohjois-pohjanmaalla. Kaupunki on täysin kuvitteellinen, eikä sitä löydy suomen kartalta. Paikka on myös poikkeavasti hyvin vuoristoinen ja maisemiltaan Norjan tapainen. Tallit sijaitsevat niin kutsuttujen Lohikäärmevuorten rinteessä, lähellä Ukkosen uomaa. Ansamaan paikkeilla vuoret ovat kuitenkin jo hieman rauhoittuneet, eivätkä nouse niin korkeiksi, kuin kauempana.
Tontin läheisyydessä on melko suuri ja syvä järvi, joka yhdistyy pikkuhiljaa monien muiden Kuukarin pienempien vesistöjen kanssa yhdeksi valtavaksi vesialueeksi, joka kartassakin näkyy saarineen. Ansamaalla on muutamia naapureita, jotka voi erottaa horisonttia tirkistelemällä, mutta vielä ei ole kukaan aivan viereen tullut, ellei mukaan lasketa lähimetsän perukoilla piileskelevää vanhaa naista ja tämän outoa mökkiä, joka tuntuu vaihtavan itsekseen paikkaa.


Maastot — Vuorenrinteillä kasvaa paljon pieniä puita, enimmäkseen koivuja, mutta myös muutamia muitakin puulajeja. Maastot ovat paikoittain haasteellisia, eikä niitä kannata lähteä välttämättä tutkimaan yksin. Kannattaa mennä vain sinne, minne varmasti uskoo pääsevänsä. Maisemat ylhäällä ovat kuitenkin vertaansa vailla. Osa poluista myös jyrkkiä ja juurisia, mikä vaatii hevoselta hyvää peruskuntoa ja jonkinlaista ketteryyttä. Ihmistenkin on suotavaa olla tarkkana.
Eri reittejä on kuitenkin merkitty ja saatatkin löytää nauhan kiinnitettynä puuhun jossain haaraumassa. Punainen tarkoittaa vaikeakulkuista, keltainen keskinkertaista ja vihreä helppoa tietä tai polkua.
Voit myös ratsastella aavojen peltojen laitamia pitkin, jos vuoristot eivät ole juttusi. Näillä suurilla aukeamilla kasvaa paljon kanervaa, tupasvillaa, laventelia ja kieloja, niitä kannattaa kesäisin lähteä ihastelemaan mahdollisimman usein.
Muistathan kuitenkin, että samaisilla laitamailla voi törmätä karhuun, silloin on suotavaa kääntyä rauhallisesty takaisin tulosuuntaansa. Yleensä hevoset kuitenkin haistavat eläimen jo kaukaa ja käyvät levottomiksi, muista siis tarkkailla tilannetta. Illan hämärtyessä on aukeamien reunoilla jolkutellut myös lauma susia ja muita pienempiä petoja, eikä hämärällä enää kannata lähteä kauas talleilta, varsinkaan yksin. Peura on sen sijaan yksi kaunis ja vaaraton seuralainen, johon voit törmätä jos sinun käy tuuri.


Ansamaa majoittaa hoitajia, työntekijöitä ja hevostenomistajia tallin vieressä sijaitseville asuinrakennuksille, nämä on rakennettu vuonna 1910 ihan tavallisiksi kodeiksi, joten niissä on mukavan tyyni tunnelma. Jokaisen huoneen ensin niin repaleiset pinnat on käyty läpi ja seinillä komeilevat kauniit vanhat tapetit, jotka Majiná osti kyläläisiltä. Huoneet sisustettu todella yksinkertaisesti vanhaa mukaillen, jotta uusi asukas voi jatkaa omalla tyylillään loppuun.
Molempien rakennusten kellareihin on kunnostettu kauniit pesutilat, joihin kuuluu saunat ja kolme erillistä suihkua. Kellarit pidetään lämpimänä ja niissä on aina tunnelmallinen kynttilä sekä lyhtyvalaistus. Puita saa haettua lisää 1b rakennuksen takaa.
Asunnot sijaitsevat melko lähellä jyrkkää alamäkeä, pidäthän siis eläimiä - varsinkin koiria - silmällä, etteivät ne mene vahingossa liian lähelle reunaa, vaikka sitä kiertääkin pieni aita. Maisemat sen sijaan ovat hulppeat, katsoit sitten mistä huoneesta tahansa.
Kaparin Hevosopisto — Kuukarin sydämeen, eli Kapariin on matkaa 70 km ja kävelymatkan päässä olevalta bussipysäkiltä lähtee busseja kohti kaupunkia, yleensä koulujen aikataulujen mukaan.
Kaparin hevosopistolla voi opiskella ja Kuukarin eri kunnissa työskennellä mielensä mukaan, lähes kaikkea on tarjolla, mutta pidä mielessä, että kaupunki ole mikään hirvittävän suuri asukasluvultaan ja se pitää sisällään vain yhden suuren kauppakeskittymän, joka myös sijaitsee Kaparissa.
Kauempaa, kuten Ansamaasta koulua käyvät saavat suunnitella opettajiensa kanssa paremmin aikatauluja ja yleensä heillä koulu loppuu aikaisemmin ja he tekevät enemmän etätehtäviä.
Ansamaa tekee koulun kanssa yhteistyötä, niin että osan tehtävistä ja harjoituksista voi suorittaa täällä, oman hoitohevosensa tai peräti kokonaan oman hevosensa kanssa, Majinan tai Dochasin kanssa.
Lähistöltä löytyy — 20min ajomatkan päässä talleilta on vanha kahvila nimeltä Dragon Cáfe. Ruokakauppoja, huoltsikoita ja kioskeja on siellä täällä. Kivitörmässä kauppakeskus Törmä, Seitsemän tuoppia "Seiska" baari ja Jutunjuju kirjakauppa. Ukkosenuomassa hienompi ravintola Hungry like Thunder ja eläinlääkäri Taina Rike, joka vierailee Ansamaassakin silloin tällöin.

 
Ulkoasu © M Layouts         Muokkaus © Marjahilla         Tämä on virtuaalitalli