Tarinointi ympäristö

Ansamaa sijaitsee Kuukarin pienessä vuoristoisessa kaupungissa, pohjois-pohjanmaalla. Kaupunki on täysin kuvitteellinen, eikä sitä löydy suomen kartalta. Paikka on myös poikkeavasti hyvin vuoristoinen ja maisemiltaan Norjan tapainen. Tallit sijaitsevat niin kutsuttujen Lohikäärmevuorten rinteessä, lähellä Ukkosen uomaa. Ansamaan paikkeilla vuoret ovat kuitenkin jo hieman rauhoittuneet, eivätkä nouse niin korkeiksi, kuin kauempana. Tontin läheisyydessä on melko suuri ja syvä järvi, joka yhdistyy pikkuhiljaa monien muiden Kuukarin pienempien vesistöjen kanssa yhdeksi valtavaksi vesialueeksi, joka kartassakin näkyy saarineen. Ansamaalla on muutamia naapureita, jotka voi erottaa horisonttia tirkistelemällä, mutta vielä ei ole kukaan aivan viereen tullut, ellei mukaan lasketa lähimetsän perukoilla piileskelevää vanhaa naista ja tämän outoa mökkiä, joka tuntuu vaihtavan itsekseen paikkaa.

Maastot ━ Vuorenrinteillä kasvaa paljon pieniä puita, enimmäkseen koivuja, mutta myös muutamia muitakin puulajeja. Maastot ovat paikoittain haasteellisia, eikä niitä kannata lähteä välttämättä tutkimaan yksin. Kannattaa mennä vain sinne, minne varmasti uskoo pääsevänsä. Maisemat ylhäällä ovat kuitenkin vertaansa vailla. Osa poluista myös jyrkkiä ja juurisia, mikä vaatii hevoselta hyvää peruskuntoa ja jonkinlaista ketteryyttä. Ihmistenkin on suotavaa olla tarkkana. Eri reittejä on kuitenkin merkitty ja saatatkin löytää nauhan kiinnitettynä puuhun jossain haaraumassa. Punainen tarkoittaa vaikeakulkuista, keltainen keskinkertaista ja vihreä helppoa tietä tai polkua. Voit myös ratsastella aavojen peltojen laitamia pitkin, jos vuoristot eivät ole juttusi. Näillä suurilla aukeamilla kasvaa paljon kanervaa, tupasvillaa, laventelia ja kieloja, niitä kannattaa kesäisin lähteä ihastelemaan mahdollisimman usein. Muistathan kuitenkin, että samaisilla laitamailla voi törmätä karhuun, silloin on suotavaa kääntyä rauhallisesty takaisin tulosuuntaansa. Yleensä hevoset kuitenkin haistavat eläimen jo kaukaa ja käyvät levottomiksi, muista siis tarkkailla tilannetta. Illan hämärtyessä on aukeamien reunoilla jolkutellut myös lauma susia ja muita pienempiä petoja, eikä hämärällä enää kannata lähteä kauas talleilta, varsinkaan yksin. Peura on sen sijaan yksi kaunis ja vaaraton seuralainen, johon voit törmätä jos sinun käy tuuri.


           

Asuminen Ansamaassa ━ Majoitamme hoitajia, työntekijöitä ja hevostenomistajia tallin vieressä sijaitseville asuinrakennuksille, nämä on rakennettu vuonna 1910 ihan tavallisiksi kodeiksi, joten niissä on mukavan tyyni tunnelma. Jokaisen huoneen ensin niin repaleiset pinnat on käyty läpi ja seinillä komeilevat kauniit vanhat tapetit, jotka Majiná osti kyläläisiltä. Huoneet sisustettu todella yksinkertaisesti vanhaa mukaillen, jotta uusi asukas voi jatkaa omalla tyylillään loppuun. Molempien rakennusten kellareihin on kunnostettu kauniit pesutilat, joihin kuuluu saunat ja kolme erillistä suihkua. Kellarit pidetään lämpimänä ja niissä on aina tunnelmallinen kynttilä sekä lyhtyvalaistus. Puita saa haettua lisää 1b rakennuksen takaa. Asunnot sijaitsevat melko lähellä jyrkkää alamäkeä, pidäthän siis eläimiä - varsinkin koiria - silmällä, etteivät ne mene vahingossa liian lähelle reunaa, vaikka sitä kiertääkin pieni aita. Maisemat sen sijaan ovat hulppeat, katsoit sitten mistä huoneesta tahansa.

Kaparin Hevosopisto ━ Kuukarin sydämeen, eli Kapariin on matkaa 70 km ja kävelymatkan päässä olevalta bussipysäkiltä lähtee busseja kohti kaupunkia, yleensä koulujen aikataulujen mukaan. Kaparin hevosopistolla voi opiskella ja Kuukarin eri kunnissa työskennellä mielensä mukaan, lähes kaikkea on tarjolla, mutta pidä mielessä, että kaupunki ole mikään hirvittävän suuri asukasluvultaan ja se pitää sisällään vain yhden suuren kauppakeskittymän, joka myös sijaitsee Kaparissa. Kauempaa, kuten Ansamaasta koulua käyvät saavat suunnitella opettajiensa kanssa paremmin aikatauluja ja yleensä heillä koulu loppuu aikaisemmin ja he tekevät enemmän etätehtäviä. Ansamaa tekee koulun kanssa yhteistyötä, niin että osan tehtävistä ja harjoituksista voi suorittaa täällä, oman hoitohevosensa tai peräti kokonaan oman hevosensa kanssa, Majinan tai Dochasin kanssa.

Lähistöltä löytyy ━ 20min ajomatkan päässä talleilta on vanha kahvila nimeltä Dragon Cáfe. Ruokakauppoja, huoltsikoita ja kioskeja on siellä täällä. Kivitörmässä kauppakeskus Törmä, Seitsemän tuoppia "Seiska" baari ja Jutunjuju kirjakauppa. Ukkosenuomassa hienompi ravintola Hungry like Thunder ja eläinlääkäri Taina Rike, joka vierailee Ansamaassakin silloin tällöin.


Karsina järjestys

V = Varsomakarsina       P = Päätalli       S = Sisäpihan pihatot       T = Takapihatot

V0 P1 P2 P3 P4 P5 P6
Fleur Sirpa Saimi Minnie Puro Unikko Buurii
P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13
Uni Voodoo Neve Risto Piki Lennu Elvis
S1 S2 S3 S4 S5 S6 S7 S8
Uoma Jaffa Piola Jekku Britte Liinu Arttu Vapaa
T1 T2 T3 T4 T5 T6 T7
Vattu Salva Tea Nesva Poesia Vapaa Vapaa

Tarhaus järjestys

N = Normitarha       M = Metsätarha       S = Suuri tarha

N1 N2 N3 N4 N5
Neve, Uoma Piola, Liinu Unikko, Fleur Jekku, Britte Puro, Lennu
M1 M2 M3 M4 M5
Buurii, Voodoo, Arttu Jaffa, Uni Minnie, Saimi Sirpa, Elvis Risto, Piki
S1 S2
Tea, Nesva, Poesia Salva, Vattu

Asumis järjestys

Rakennuksissa on kaksi kerrosta, joista jokaisessa 5 makuuhuonetta, eli yhteensä tilaa 20 asukkaalle.

A1 A2 B1 B2
Julius, Saaga, Anni, Silvia Anna, Mirka, Tuutikki, Dafina Miisu, Perla Friedrich, Kaapo, Jade

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja | Virtuaalitalli