Kuvat © [1] Miia & Pölhö (+ Tausta Lip) [2] Marjahilla [3] Pölhö

Deadly Seven Lumos

KTK-II

Seven on M Layouts / raitatossu.net/mayflower vuotias Suomalainen puoliverinen, ori.
Korkeutta 170cm ja väritykseltään tummanruunikko.
Kouluratsastus painotteinen, tasolla Grand Prix.
Omistaa Majina & Dochas Ansamaa (VRL-14810), kasvatti Stall Lumos.

VH20-031-0177 + PKK3721

101. Kantakirjaustilaisuus, KTK-II
18 + 18,5 + 19 = 55,5 (74 %)

Tasapainoisen oloinen, kauniisti toteutettu kokonaisuus. Selkä voisi olla vahvempi ja takajalkojen asentoihin voisi kiinnittää enemmän huomiota (lyhyet vuohiset, hajavarpaisuutta). Etu- ja takaosa eri paria, takaosa saisi olla lihaksikkaampi. Yleisilmeeltään ja leimoiltaan kuitenkin erittäin kaunis ilmestys.

10. Keskiarvorakennearvostelu, Valio Ori
19 + 21 + 22 + 19.5, ka: 20.375p

"Todella hyvin huolehditun oloinen hevonen. Kehumisen arvoinen etuosa, vahvat viistot lavat ja hyväasentoiset lihaksikkaat etujalat.
Selkälinja voisi olla kantavampi ja turpa rotu huomioiden hienopiirteisempi, vaikka toisaalta piirroskuvia arvioidessa on ilo nähdä mieleen jääviä päitä, jotka tuovat hevosiin viehättävää omaleimaisuutta."
"Persoonallinen hevonen ja kaunis, kiiltävä väri. Takajalkojen vuohiset melko pystyt."
"Persoonallista leikittelyä linen värityksen kanssa."

Deadly Seven Lumos on leppoisa kaveri, vaikka se onkin hyvin taidokas kilpahevonen ja myös ori. Hoitaessa se ei liikahdakkaan paikaltaan, ellei sitä erikseen pyydetä. Välillä pää kääntyy katsomaan mitä ihminen tekee, mutta karsinaan voisi laittaa vaikka pikkulapsen ilman huolta. Kaikki toimenpiteet sujuvat ilman ongelmia, vaikka Seven ei niistä tykkäisikään. Jos se sattuu yrittämään jotain, niin jos porkkanaa sattuu löytymään taskusta, on ori jo lahjottu. Porkkanan eteen tämä tekisi aivan mitä tahansa, vaikka peruuttaisi puuhun.
Ratsuna ori on hieman hidas lämpeämään. Se vaatii pitkän verryttelyn, mutta voi pojat mitkä liikkeet sitten saakaan Sevenistä irti. Tummanruunikolla on isot ja näyttävät liikkeet, joita kyllä kelpaa esitellä. Kouluratsastus on orin mieleen, se nauttii mitä haastavampi tehtävä on. Ei se kyllä kyllästy helppoihinkaan tehtäviin, mutta haastavissa tehtävissä se antaa kaikkensa. Ravi on ehdottomasti orin vahvin askellaji, vaikka ei muissakaan mitään valitettavaa ole. Esteet eivät ole Sevenin juttu, mutta kyllä se niistäkin yli menee, jos vain pyydetään. Tyyli tosin on usein hyvinkin kyseenalainen. Mikään kummoinen maastohevonen ori ei ole, mutta rento maastoilu silloin tällöin sopii myös sillekin ihan hyvin.
Matkustajana Seven on helppo. Kun sille lykkää pari palastakin porkkanaa naaman eteen, se matkustaa tyytyväisenä pidemmänkin matkan. Tosin Seven kannattaa lastata aina ensimmäisenä, sillä jostain omasta aivoituksestaan johtuen, se ei aina suostu menemään jonkun perässä. Vieraat paikat eivät ole ongelma, vaan Seven kohtaa ne leppoisasti. Orin kanssa kannattaa aloittaa kävelyt jo hyvissä ajoin, jotta se saa tarvitsemansa ajan verryttelyyn. Verryttelyissä sitä ei haittaa vieraat hevoset, mutta se saattaa hieman protestoida, jos joku tulee liian lähelle. Radalla yleensä nähdään kisatunnelmasta nauttiva, upealiikkeinen ori. © Nerita

Kilpailee porrastetuissa tulokset vrl profiilissa.
Tarinahevonen päiväkirja foorumilla.

ei. Dead Silence WH
VIP MVA, Finest, KTK-II, KRJ-I, YLA2
ee. Relan Harmonia
VIP MVA, Finest, KTK-II, KRJ-II

e. Departed Bride Lumos
fwb, 168cm, mkrj

ii. LNZ Almost Easy
fwb, 166cm, trn

i. Elliot Leya
VIP MVA, Finest, KTK-II

ie. Odessa Luned
KTK-II

Tällä hevosella on 3-polvinen suku

Villit


Statistiikka 10: 1 - 1 - 1

04-07-20    Storywoods, Dressage Cup, Int I    1/13 (83,80%)
18-07-20    Storywoods, Dressage Cup, Int I    2/13 (75,00%)
01-08-20    Storywoods, Dressage Cup, Int I    6/12 (66,80%)
15-08-20    Storywoods, Dressage Cup, Int I    8/12 (64,00%)
13-12-20    Seppele Cup, Int I    30/40 (62,10%)
13-12-20    Seppele Cup, Grand Prix    21/40 (65,35%)
19-12-20    Auburn, Kalla Cup, Kür: Int II    9/13 (68,70%)
19.12.20    Auburn, Kalla Cup, Grand Prix    10/12 (65,00%)

Kauden 2020 keskiarvo 68.80%

12.01.21    Valeriana, Ratsastuskilpailut, Int I    3/19 (73.15%)
12.01.21    Valeriana, Ratsastuskilpailut, Grand Prix    6/14 (69.80%)

Pkk

24.10.20    Storywoods, puoliveriset (Pölhö)     EO-Sert
00.00.00    paikka, luokka (tuom)     Tulos
00.00.00    paikka, luokka (tuom)     Tulos

Valmennukset


Kouluvalmennus 16/08/20
  STORYWOODS - MINNI

Koska aloitus sattui ajankohtaan, jossa tapahtumaa on enemmän kuin laki sallii, pidettiin homma helppona Lakkahallalle ja ensimmäinen sponsorivalmennus pidettiin miehen omalla tallilla. Jasu ja Seven olivat jo valmiina kentällä ja mies oli verrytellytkin ratsunsa valmiiksi joten pääsimme suoraan asiaan. Vaikka ratsukon taso olikin jo korkeimmalla tasolla, ei perusasioita voi silti olla ikinä hiomatta liikaa.
Löydettyäni hyvän paikan kentän keskeltä ja ohjeistin miestä keräämään ohjat paremmin tuntumalle. Kerroin samalla ratsukolle ensimmäisen tehtävän, joka oli niinkin vaikea kuin pysähdys joka toiselle kirjaimelle. Vaikka tehtävä saattoi kuulostaa helpolta ja simppeliltä, ei se lopulta ollutkaan ihan niin helppo ja simppeli. Alkuun Jasu joutui pyytämään Seveniltä todella selkeästi pysähtymisiä ja selkeästi se lisäsi alkuun orin kierroksia. Muutaman yrityksen, sekä parin vinkin jälkeen mies ja orinsa pääsivät yhteisymmärrykseen ja kierros kierrokselta Jasun tarvitsi tehdä aina vain pienempiä ja pienempiä vihjauksia ratsulleen saadakseen sen pysähtymään. Kun Jasu onnistui tehtävässä molempiin suuntiin, sai mies siirtää ratsunsa raviin.
Ravin temmon ollessa rauhallista ja tasaista, jatkettiin käynnistä tuttua tehtävää, muuttaen sitä kuitenkin niin että nyt pysähtymisen sijaan haettiin alkuun vain mahdollisimman siistejä ja eleettömiä siirtymiä käyntiin. Jasu oli ilmeisesti tehnyt jonkinasteisia ahaa elämyksiä omasta ratsastamisestaan ja ratsustaan, sillä mies sai Sevenin toimimaan kokoajan paremmin ja muutaman kerran jälkeen siirtymisiä käyntiin ei enää edes huomannut.
Tehtävän sujuessa Jasu sai siirtää Sevenin käyntiin ja antaa orilleen pidempää ohjaa. Jasun antaessa Sevenin kävellä kävimme miehen kanssa pienen välikeskustelun, ennen kuin toinen sai kerätä ohjat uudelleen ja hakea orinsa tahdikkaaseen käyntiin. Kun Sevenin käynti oli taas tahdikasta ja hyvää, sai mies yrittää hakea mahdollisimman siistejä ja sulavia ravisiirtymiä. Kun ratsukko sai siistihkön siirtymisen molempiin kierroksiin, jätettiin valmennus siihen ja ratsukko sai kotiläksyksi yrittää tehdä samoja tehtäviä aina satunaisesti.

Sponsorisopimus 01/08/20
  STORYWOODS - MINNI

Jasu Lakkahalla ei todennäköisesti edes tiennyt millaisen tutkinnan alla tuo oli verrytellessään Deadly Seven Lumos:ia tulevaa starttia ajatellen. Oikeastaan mies oli ollut tarkkailun alla siitä asti kun tuo oli saapunut paikalle. Miestä tutkiva henkilö sulautui kisapaikalle kuin kala veteen, olihan tuokin itse kisavaatteissa ja vaikka olisikin puhunut äidinkielellään, olisi tuo silti sulautunut joukkoon.
Mies piti siitä, mitä oli nähnyt tähän mennessä ja mitä tuo muisti nähneensä parin aikaisemman viikonlopun aikana. Miehen ratsu liikkui mukavan näköisesti ja ratsastus oli sujuvaa, vaikka olihan siellä tietenkin huomattavissa kohtia, jotka eivät sujuneet hyvin lähemmässä tutkinnassa, mutta kaukaa katsottuna näyttivät hyviltä. Lakkahallaa tutkiva antoi katseensa vaihdella ratsastajasta ja tuon toiminnasta ratsuun ja sen liikkumiseen, sekä apuihin reagointiin, kuin koko pakettiin. Mielipiteen muodostaminen ei ollut vaikeaa ja tuo oli tiennyt jo pitkään vastauksen kysymykseen, joka tuolle tultaisiin esittämään privaatisti, heti kunhan kisat oltaisiin vain saatu pakettiin.
Neljäkymmentä viisi minuuttia myöhemmin tuo samainen mies, tällä hetkellä farkkuihin ja ruutupaitaan, sekä itselleen epätyypillisesti lenkkareihin sonnustautuneena ja tuota noin parikymmentä senttiä lyhyempi, siististi pukeutunut nainen lähestyivät Lakkahallaa pitkin tallin käytävää.

”Jasu Lakkahalla?” Nainen puhutteli miestä.
”Juu?” mies vastasi hieman ihmetellen mistä olisi kyse.
”Sä olit hakenut sitä sponsoriratsukon paikkaa. Me ollaan Trevorin kanssa luettu kaikki hakemukset lävitse ja pyysin Treviä pitämään kandidaatteja silmällä ja katsomaan vähän, että kuka olisi sen suosikki, samalla kun mä tein saman valinnan. Long story short, käytiin lyhyt ja yksimielinen keskustelu, jonka perusteella haluttaisiin tarjota sulle sponsoriratsukon paikkaa, jos olet siitä vielä kiinnostunut” brunette lopetti pitkän ja polveilevan selvityksen.
”Kyllähän se vielä kiinnostaa” Lakkahalla vastasi antaen katseensa liikkua tallin edustajissa.
”Okei. Siinä tapauksessa tuu käymään tuolla toisen tallin toimistossa kun kerkeät, niin allekirjoitetaan paperit. Mut mun puolesta tervetuloa meidän sponsoriratsastajaksi” nainen tarjosi kättään kättelyyn, johon edessään seisova mies tarttui varmalla puristuksella. Varttia myöhemmin nimet olivat papereissa ja näin ollen kaikki oli virallista.

Sisältö © Marjahilla, ellei toisin mainita. Tämä on virtuaalihevonen.