Kuvat © Miia, Marjahilla & Anne

Valencia

Ei meriittejä

Vania on M Layouts / raitatossu.net/mayflower vuotias Selle Français, tamma.
Korkeutta 170cm ja väritykseltään musta frame overo.
Kouluratsastus painotteinen, tasolla Grand Prix.
Omistaa Majiná Ansamaa (VRL-14810), tuonut Tino Lakkahalla.

VH20-121-0042 + PKK3773

000. Kantakirjatilaisuus, KTK-?
00 + 00 + 00 = 00 (%)

Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat.

Vaniasta saa herkästi hyvin välinpitämättömän ja sulkeutuneen kuvan. Ensivaikutelma ei mene aivan metsään; ranskalais tamma on todella tarkka omasta tilastaan sekä siitä, kenet päästää lähelleen. Melko klassinen yhden, parhaimmillaankin muutaman, ihmisen hevonen. Sellainen, joka tekee omaksi ottamansa ihmisen kanssa mitä tahansa, muiden kanssa kyllä kaiken mitä pyydetään, hyväkäytöksinen, arvokas ja viisas tamma kun on, mutta ilman sen suurempaa kontaktia tai mielenkiintoa.

Vaikkei ranskalaisvahvistuksemme juurikaan välitä lapsista tai ylenpalttisista rapsutteluista, Vania ei koskaan näytä sitä hieman hapanta ilmettä isommin. Overo seisoo hiljaisen arvokkaana paikoillaan joka tilanteessa, kenen tahansa käsiteltävänä. Ei Vania raspauksestakaan erityisemmin välitä, tai lämmön mittaamisesta, mutta se antaa ihmisen tehdä nämäkin ikävyydet. Tutun luottoihmisen kanssa tamman ilme ja olemus hieman pehmenevät, koko hevonen silminnähden rentoutuu. Kaiken kaikkiaan viisas, helppo hevonen, jonka kanssa kaikki arkinen sekä kausittainen puuha sujuu sillä helppoudella kuin tapakasvatetun hevosen kanssa kuuluukin.
Mikäli Vanialta kysytään, kävelyvauhti on hidas, mutta matkan varrella ei jäädä turhia ihmettelemään. Aivan sama, onko matka tarhasta talliin vai pesupaikalta takaisin karsinaan. Nopeaaskelinen taluttaja saa tamman ilmeen happanemaan, muttei mitään sen kummoisempaa. Neito hyväksyy tilanteen sekä kävelyvauhdin täysin. Vaikka muut hevoset riekkuisivat miten, Vania ei yleensä korvaansa lotkauta, korkeintaan jännittyy saaden askeliinsa vähän lisäkorkeutta. Niinä harvoina kertoina, kun tamma on jotain säikähtänyt, se on ottanut sivuaskelia, ei mitään sen ihmeempää.

Oli kyse historiallisista lajeista tai kouluratsastuksesta, Vaniaa ei voi kuin kehua. Rohkea, hyvähermoinen, älykäs, nopeasti uutta oppiva, varmajalkainen hevonen. Hyvä tasapaino, todella mukavat, helpot liikkeet istua, ei melomista, kantojen polkemista tai mitään muutakaan virheliikettä. Tamma on kuitenkin hieman tarkka ratsastajistaan, vieraiden ihmisten kanssa overo ei ala heti vaikeimpiin tehtäviin. Eikä se ole ratsastajan vika; vaikka Vania suostuukin kenen tahansa käsiteltäväksi, se ei tee töitä kuin muutaman luottoihmisensä kanssa. Näiden ihmisten kanssa tämä sitten tekeekin melkein mitä tahansa.
Lisätyt askellajit ovat Vanian suurin kompastuskivi kouluratsuna, ne jäävät hieman vaatimattomiksi. Toisaalta se lyö kootuilla askellajeillaan laudalta monet korkeampienkin tasojen hevoset. Vania on kevyt, herkkä ja energinen ratsu, se reagoi nopeasti muttei liian terävästi, eikä sen energisyys koskaan ole poukkoilevaa pöllöenergiaa. Näyttävä hevonen, jonka energia ei mene turhaan pörhistelyyn. Koottujen askellajien lisäksi Vania loistaa laukanvaihdoissa sekä puolipirueteissa.
Historiallisissa lajeissa Vanian kylmäpäisyys ja tyyneys ovat arvossaan. Tamma ei ole moksiskaan mistään lajista, se ei arastele tai epäröi. Varmajalkainen, miellyttäväliikkeinen hevonen onkin nappivalinta käytännössä mihin tahansa lajiin.

Lastaus, purku ja kuljetukset sujuvat vaivattomalla rutiinilla. Vania arvostaa matkoillakin omaa rauhaa, joten porukassa kuljetettuna se yleensä eristetään muista orilevyllä.
Vieraissa paikoissa ranskalainen katselee uteliaana ympärilleen, tarkkailee, muttei oikein stressaa tai jännity. Kunhan on hillityn utelias siitä, missä tällä kertaa ollaan ja miksi. Oikeastaan tamma ei ole vieraissa paikoissa yhtään sen erilaisempi käsitellä kuin kotiympyröissäkään. Mutta esiintymistä Vania rakastaa, se tasan tarkkaan tietää, milloin joku katsoo sitä. Tammassa on hiljaista arvokkuutta ja karismaa, ei sellaista, mitä monilla Hollywood-tähdillä on, vaan enemmänkin suorastaan kuninkaallista karismaa. Vaniaa jää katsomaan, ihaillen ja ilokseen, vaikkei tamma teekään itsestään numeroa. Jokin sen olemuksessa vain kiinnittää katseen, herättää kunnioitusta ja ihailua. Vaniasta onkin kertaalleen todettu, että noin hienon tamman edessä herrasmiehen tulisi ottaa hattu päästään. Lissu (VRL-12701)

Kilpailee porrastetuissa tulokset vrl profiilissa.
Tarinahevonen päiväkirja foorumilla.

Varustus & Hoito-ohjeet

Aamuisin
1l kauraa, 1 dl kivennäistä + 1 dl Stjärnesandin Essentials lisärehua.
Kaurat turvotetaan etukäteen. Karsinaan 1kg säilöheinää ja päivällä tarhalle.

Iltaisin
1dl kauraa, säilöheinää + Spirulina sekä Maca-jauhetta yhteensä 0.5 dl.

Tarhaus
Bestiksensä Poppyn kanssa ensimmäiseen suureen tarhaan. Vilukissa, joten aina kylmällä reilusti päälle. Kovalla sateella panikoi, joten voi hakea sisälle.ei. Vetiver
sf, ruunikko, 165cm
ee. White Jasmine
sf, kimo, 163cm

e. Vanil Carmene
sf, kimo, 162cm

ii. Decadence
sf, musta, 169cm

i. Flirtatious
sf, musta frame overo, 162cm

ie. Verbena
sf, musta, 168cm

Tällä hevosella on 0-polvinen suku

Villit


Statistiikka    11: 1 - 1 - 1

15.08.20    Storywoods Dressage Cup, Intermediate I    2/12 (69%)
30.08.20    Seppele Seppele Cup, Intermediate I     1/40
30.08.20    Seppele Seppele Cup, Grand Prix    6/40
05.09.20    Valeriana Kouluratsastus, Intermediate II    3/8 (75.10%)
05.09.20    Valeriana Kouluratsastus, Grand Prix    4/8 (70.47%)
13.12.20    Seppele Cup, Intermediate I    15/40 (68,90%)
13.12.20    Seppele Cup, Grand Prix    30/40 (61,00%)
19.12.20    Auburn, Kalla Cup, Kür: Int II    8/13 (68,98%)
19.12.20    Auburn, Kalla Cup, Grand Prix    4/12 (69,69%)

Kauden 2020 keskiarvo 68.90%

12.01.21    Valeriana, Ratsastuskilpailut, Int I    7/19 (68.50%)
12.01.21    Valeriana, Ratsastuskilpailut, Grand Prix    4/14 (74.75%)

Pkk

01.11.20    Metsätalli, Tammat (Aksu)     EO-sert
01.11.20    Metsätalli, Tammat (Pölhö)     KP [1]
18.09.20    Zen Estate, Puoliveritammat (Pölhö)     KTK-Sert [2]
20.11.20    Le Manoir de Schepper, Puoliveritammat (Lissu)     KTK-Sert
15.12.20    Järnbyn hevoskeskus, Puoliveritammat (Anne)     KTK-Sert

[1] ”Arvostelu gallerian viimeisestä kuvasta. Mielenkiintoinen värimaailma ja kaunis tekniikka. Valkoisen kynän käyttö luo erikoisen, hivenen utuisen tunnelman. Taustan pystyväritys antaa oman mausteensa.”

[2] "Rakenteeltaan todella kompakti ja mittasuhteiltaan sekä kulmauksiltaan loistava. Varjostukseen tuomari olisi kaivannut hieman sävyeroja harmaalla varjostamisen sijaan, mutta muoto on saatu kaivettua hienosti esiin."

Tunnit & valmennukset


Kouluratsastuksen rataharjoitus 09/01/21 (Grand Prix)
  RÖLLIMETSÄN RATSASTUSKESKUS - IINA

Päivän vaativimman radan kouluratsastuksen rataharjoituksissa tuli ratsastamaan Majiná ratsullaan Valencialla. Tamman valkomusta turkki kiilsi koreasti maneesin lämpimien kohdevalojen alla. Vania oli elementissään kootuissa askellajeissa, joita ratsukko pääsi esittelemään heti radalle saapuessaan, mutta myös pitkin ohjelmanumeroa. Majinán istunta näytti tasaiselta ja hyväryhtiseltä, mutta erityisesti apujen käyttö oli lähes huomaamatonta. Ratsukon yhteistyötä oli miellyttävää seurata etenkin vaativampien liikkeiden kuten piaffen ja passagen aikana.
Vanian laukanvaihdot olivat erittäin ilmavat ja matkaa voittavat, ja kuka tahansa muu olisi tuskin saanut tamman liikkumaan kootussa laukassa noin vaivattomasti. Ratsukon ainoaksi haasteeksi suorituksen aikana osoittautuivat sulkutaivutukset, joissa Vania ei yksinkertaisesti suostunut taipumaan tarpeeksi pohkeen ympärille, ilmeisesti vaativammat liikkeet olivat jo vaatineet veronsa tamman oman moottorin tehoista. Kootut liikkeet radan loppupuolella vaativat ratsastajalta hieman enemmän tekemistä ja ylläpitämistä, mutta siitä huolimatta ratsukon eteneminen näytti vaivattomalta ja erittäin tasapainoiselta. Ratsukon saapuessa lopputervehdykseen passagessa Majinán kasvoilla kasvoi vieno hymy, sillä hänkin tiesi, että rata oli suoritettu erinomaisesti ja moitteettomasti. Katsomossa keskenään kihisevät pikkutytöt huokailivat syvään kirjavan tamman kävellessä pois valkoaitojen sisästä, ehkäpä hekin joskus vielä pääsisivät ratsastamaan näin vaikean kouluradan ja vieläpä vähintään yhtä upealla hevosella!

Sisältö © Marjahilla, ellei toisin mainita. Tämä on virtuaalihevonen.