Stall Green Mage

Home horses about us breeding Forum

†  30.03.2023  †
Hevonen kuoli vanhuuteen

Xícara de Chá G.

FF

Puro Sangue Lusitano, tamma
157cm, voikko (pearl-kantaja)
s. 29.11.2021
Koulupainotteinen, Grand Prix
o. Majiná Misang, VRL-14810
k. Green Mage, Englanti
VH21-087-0017

PKK4485

?/2022 Kantakirjaustilaisuus
0 + 0 + 0 = 00, KTK-?

Ximena syntyi marraskuun toiseksi viimeisenä päivänä, aivan yllättäen. Emä Carme ei antanut ainoatakaan varoitusmerkkiä siitä, että kohta mentäisiin. Kaikki sujui kuitenkin mutkitta ja Ximena oli oitis jaloillaa. “Missä areena? Missä tuomarit? Katsokaapa tätä!” näytti pieni varsa elehtivän jo heti ensimetreillä ja tanssi karsinassaan. Voiko oma laji virrata näin vahvana veressä - nauroi varsaa tervehtimään tullut väki. Ximena oli nuorena pirteä, innokas ja kiinnostunut jokaisesta annetusta tehtävästä.

Huippusukuiselta Ximenalta ei mene tilaisuus esiintyä sivuun. Kun tämä näkee ihmis- taikka hevos joukon, alkaa askeleisiin tulla entistä enemmän korkeutta ja kaula taittua veistoksellisesti kaarelle. Talliporukalla on tapana taputtaa ja hurrata tamman kavioiden kopistessa tallin käytävälle, kannustetaan jo kotona isoja areenoja varten am I right? Ratsastaessa tamma on aina hieman ratsastajaa edellä, sen liikkeet ovat hyvin eteempäin pyrkiviä ja tamma tanssii liian innokkuuden ohuella rajalla. Usein tuomarit kuitenkin pitävät Ximenasta. Tamma pysyy sopivasti hyppysissä, eikä sitä tarvitse kannustaa tehtäville tai muistuttaa seuraavista liikkeistä. Näin se jättää erinomaisen kouluhevosen vaikutelman jälkeensä. Tamma on näyttävä, rohkea ja sopivan kuuliainen hevonen. Se tanssii balettia radoilla kuin radoilla tyynen varmasti ja antaa häntä jouhiensa nousta korkealle ilmaa huiskimaan. Kotona erinomainen työskentely kaveri ja ystävä, tämä tamma ei jätä ketään kylmäksi. Valloittava persoona tulee esiin jokapäiväisessä arjessa. Ximena on pysynyt varsasta saakka uteliaana ja sen löytää tutkimasta milloin mitäkin, kuitenkaan tämä ei koskaan riko mitään ja pitää tallin koiraankin tämän vaatimaa etäisyyttä. Lastaus ja hoitotoimenpiteet ovat aina sujuneet ongelmitta, lähtee innoissaan varsinkin kun on nähnyt kisavarusteiden lastauksen edeltä.

i. Jardín Nocturno
FN, VIP MVA, KTK-II
psl, crem, 160cm
ii. Dragão Prateado
psl, vkk, 160cm
iii. Cinza Brilhante
iie. Escultura de Vidro
ie. Pétalas Pingando
psl, crem, 157cm
iei. Entalhes em Madeira
iee. A última Dança
e. Chá frio e Bolachas
PKK-V, KTK-II, YLA3, KRJ-I
psl, rn pearl, 156 cm
ei. Pão de Açucar
psl, rn (prl), 160cm
eii. Pão de Queijo
eie. Leite Ninho
ee. Chá frio e Açai
psl, rn (prl), 153cm
eei. Lua Quieta
eee. Chá frio e Bolo chique

Tämä hevonen kilpailee porrastetuissa.
Sen ominaisuuspisteitä voi tutkia vrl profiilista.Jaoksettomat 5kpl
03.09.22 Kultasaari, Kultasaari Cup, Vaativa A, 7/29 (76,07%)
11.12.22 Gestüt Ahlershof, Winter Dessage Festival, Intermediate I, 1/13 (89,88%)
22.01.23 Storywoods Dressage Center, Pikkucup I, Prix St Georges, 1/30 (82,50%)
22.01.23 Storywoods Dressage Center, Pikkucup I, Intermediate II, 1/30 (82,96%)
19.02.23 Storywoods Dressage Center, Pikkucup II, Prix St Georges, 5/35 (75,19%)

KRJ Cup
31.08.22 Teilikorpi, KRJ Cup, Vaativa B, 9/135

VHRY 2kpl
17.09.22 Palazzo Alto, Rinascimento Sim Pratolino, Alta escuela I, 6/34
17.09.22 Palazzo Alto, Rinascimento Sim Pratolino, Alta escuela II, 1/20

Päästäinen ja kirahvi 12/2021
© Marjahilla

Ximena porskutti eteenpäin lumisella tallipihalla, olin juuri saanut pyydystettyä tuon pikku riiviön tarhasta. Se ei aluksi ollut huomannut minua - tai sitten esitti. Voikko pienokainen oli jahdannut talvikarvasta punkeroitunutta päästäistä ympäriinsä. Hiiri parka, se oli kai yrittänyt käydä hakemassa tarhasta itselleen joko pesätarvikkeita tai ruokaa ja olikin joutunut kirahvin jahtaamaksi. Ximenasta huomasi miten se oli iloinnut kaveristaan ja vain korvat höröllä hypähdellyt. Emä Carme oli näyttänyt melkoisen hapanta naamaa, jos näin lievästi sanoo. Mamma oli vain tarhan nurkalla korvat luimussa, ilmeisesti tyttärensä keskeytti jokapäiväisen meditaatiohetken. Ximena hirnahti kirkkaasti ja tervehti näin talliin päästyämme koko porukkaa. “Moi Sima!” kuului jostain karsinasta Kertun ääni, argh. En yhtään tykännyt että kaunista varsaani kutsuttiin Simaksi, voi jösses.

Varusteet

© STALL GREEN MAGE. VIRTUAALITALLI. VIRTUAALIHEVONEN. 2022.