Stall Green Mage

Home horses about us breeding Forum

Roseferino G.

KV-II

Puro sangue lusitano, tamma
157cm, ruunikko
s. 22.02.2022, 7v
Koulupainotteinen, Grand Prix
o. Majiná Misang, VRL-14810
k. Green Mage, Englanti

VH22-087-0025

PKK4796

10/2022 Kouluvarsojen laatuarvostelu
6 + 5 + 5 + 2 + 5 + 4 + 0.5 = 27.5, KV-II

Tallin kolmas lusitano kasvatti, on upea ruunikko Roseferino eli “Fanny”. Tämä oli varsana hieman villin puoleinen, usein emänsä kimpussa kiusaamassa. Hieman kasvettuaan kuitenkin huomattavasti rauhallisempi ja tämä saikin helpon varsan maineen. Alusta asti iloinen ja ihmisistä kiinnostunut varsa, joka sai kaikki nauramaan päivittäin jakamillaan pusuilla. Kyllä, Fanny oli ja on edelleen kova hamuamaan kaikkea mahdollista.

Kehään laukka kiiltävä ruunikko, liehuva tuuhea harjas hulmahtaa ilmassa ja koko salin katseet kääntyvät tulijaan. Erikoinen valkea merkki hera silmän ympärillä. “Se on Roseferino.” joku kuiskaa ja nostaa kulmaansa arvioiden. Ja kyllä vaan, kompaktikokoinen lihaksikas lusitano tamma on Roseferino, tuttujen kesken Fanny. Se nostelee koipiaan koreasti ja tekee tanssi liikkeitään muille hevosille. Tämän vierellä juoksee ylpeä omistajatar, Majiná Misang. Hallissa lähtee soimaan Gwen Stefanin - Rich Girl, kun Fanny pääsee tuomarin eteen keimailemaan.
Roseferino on upeasta koulu lusitano suvusta tuleva ahkera, lempeä ja näyttävä tamma. Sen kanssa kisat kuin kisatkin saadaan käännettyä huolettomaksi juhlahumuksi. Ja vaikka ratsastajaa kuinka jännittäisi, johdattelee Fanny tämän rohkaisevasti alkutervehdykseen.
Ratsastaessa Fanny on tarkkaavainen, tämä seuraa jokaista pientä liikettä ja lähtee aina uudelle tehtävälle tarkasti, mutta intoa puhkuen. Itse asiassa Fanny on hyvin tarkka jaloistaan sekä rytmistä, tällästä kouluhevosta sattuu harvalle elämässä vastaan ja siitä on koko kisatiimi tietoinen. Fanny saa ansaitsemansa yleellisen hoidon. Tämä on hoitaessa tyyni ja toisinaan todella rentoutunut, lähes uninen. Mitään isompia oikkuja ei Fannylla ole.

i. Remigio
PP-MVA, PKK-V
psl, rn, 158 cm
ii. Romarigo
psl, rnvkk, 163 cm
iii. Remy IV
iie. Benicia
ie. Lucilla
psl, mkm, 155 cm
iei. Don Lucius
iee. Agueda I
e. Anastácia
FN, VIP MVA, KTK-II
psl, rn pearl, 158 cm
ei. Maximiano
psl, m pearl, 157 cm
eii. Valério
eie. Carlota
ee. Graciana
psl, rn pearl, 160 cm
eei. Octávio
eee. Benedita
   o. Cruzar el Charco G., s. 17.12.2022 (Oscuro como el Ébano G.)

Tämä hevonen kilpailee porrastetuissa.
Sen ominaisuuspisteitä voi tutkia vrl profiilista.

Jaoksettomat 0kpl
00.00.00 Kisapaikka, Kilpailu, taso, 0/0 (00,00%)

Kouluvalmennus 9/2022
© Aleksi Vaalavuo

Ruunikko tamma persoonallisine päämerkkeineen oli varsin kaunis ilmestys poutaisena syyspäivänä. Syksy oli selkeästi kotiutunut jo Englantiinkin, mutta ilma oli sen verran lämmin ja tyyni, että keli oli juuri sopiva ulkotreeniin. Majina istui ryhdikkäästi ja tyynesti Fannyn ravin tahdissa, mutta halusin tehdä pieniä viilauksia naisen istuntaan heti alkuverryttelyjen jälkeen. "Muista kantaa omat kädet. Se ravaa kyllä kivannäköisesti, mutta muista ratsastaa kunnolla kulmiin. Nyt ne on lähinnä kaarteita", sanoin tarkkaillessani ratsukon työskentelyä kentän keskeltä.
Keskityimme tänään pitkälti sileätyöskentelyn peruspilareihin, sillä Majinalla oli allaan vielä nuori ratsu. Fannylla oli selkeästi potentiaalia ja kapasiteettia. Siitä tulisi vielä hieno. Se ei hermostunut ratsastajansa pienistä virheistä tai siitä, ettei se tiennyt aina heti, mitä siltä pyydettiin. Tamma teki hienoja lisäyksiä ja laukanvaihtoja, joihin se tulisi saamaan lisää täsmällisyyttä kasvatettuaan vielä vähän lihasmassaa. "Muista säilyttää jäntevyys ja rauhallisuus omassa istunnassa. Älä lähde työntämään sitä liikaa lantiolla eteen", muistuttelin välissä Majinaa. "Hyvä. Se näyttää heti rennomalta, kun se saa vähän tilaa", tuumailin, kun Fanny myötäsi niskastaan paremmin eteen.
Välikäyntien jälkeen vaihdoimme suuntaa. Ratsukko teki ihan tavallisia taka- ja etuosakäännöksiä, väistöjä sekä avoja ja sulkuja ilman suurempia ongelmia. Teimme lähinnä hiomisia ja pieniä huomioita ratsukon työskentelyyn, mutta emme jääneet junnaamaan samoihin tehtäviin liikaa paikoilleen, ettei tamma kyllästyisi. Sillä oli selkeästi myös taipumusta lähteä hieman ennakoimaan tulevaa, minkä vuoksi tehtävät oli hyvä pitää lyhyinä ja simppeleinä. Heti onnistumisen jälkeen siirryttiin eteenpäin. Kaikki osapuolet tuntuivat olevan varsin tyytyväisiä tämän päivän onnistumissaldoon ratsukon jäädessä tehokkaan puolituntisen jälkeen loppukäynneille.

Varusteet

© STALL GREEN MAGE. VIRTUAALITALLI. VIRTUAALIHEVONEN. 2022.